Dviejų dalių stabdžių diskai

21 gegužės 2019, 0:25

Šiuolaikinės transporto priemonės yra vis saugesnės ir patogesnės, jose variklio galia ir masė labai padidėjo.

Naujai suprojektuotos transporto priemonės naudoja vis daugiau ir daugiau pažangių sistemų, kurios daro jas sunkesnes, o galingesni varikliai leidžia dinamiškiau važiuoti, todėl reikia efektyvesnės stabdžių sistemos.

Stabdžių diskų masės mažinimas

Didesnė automobilio masė ir didesnis greitis kelia vis didesnius reikalavimus stabdžių sistemos komponentams. Vienas iš šių komponentų yra stabdžių diskai, kurių skersmuo padidėjo, kad ratas atitiktų iššūkius, tokiu būdu padidindamas jo masę. Tačiau, siekiant sumažinti masę – netgi mažinant degalų sąnaudas – buvo sukurti dviejų dalių diskai, sudaryti iš įvairių medžiagų. Trinties žiedas vis dar gaminamas daugiausia iš pilkojo ketaus, o montavimo galvutė yra pagaminta iš aliuminio. Šis sprendimas sumažina nesuvaržytą svorį, pagerina vairavimo komfortą. Mažesnis svoris reiškia mažesnę inerciją, todėl lengviau sustabdyti sunkesnę transporto priemonę.

Plečiamas asortimentas

„Bosch“ pristato šiuos dviejų dalių stabdžių diskus savo asortimente. Nuo šiol automobilių naudotojai gali įsigyti „Bosch“ stabdžių diskus, turinčius tokias pačias savybes kaip ir originalūs stabdžių diskai. Dviejų dalių diskų pasiūlymas bus sistemingai plečiamas.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!