Naujos padangos elektriniams automobiliams iš Italijos gamintojo patenka į rinką

15 balandžio 2024, 13:43

Pirelli P Zero R ir P Zero Trofeo RS buvo pasirinkti Porsche atnaujintam modeliui Taycan ir bus vienintelės padangos, kurios bus prieinamos Taycan Turbo GT versijoje, tai pačia sportiškiausia šios serijos versija.

Pirmosios skirtos kasdieniam sportinių superautomobilių važiavimui, o antra – tai semi-slick tipo street-legal padangos. Abi padangos buvo pristatytos rinkai šių metų pradžioje. Bendradarbiaudamos su Vokietijos automobilių gamintoju, abi padangos buvo specialiai pritaikytos, siekiant sustiprinti automobilio sportinį pobūdį. Abi modeliai turi „Elect“ žymėjimą šoninėje sienoje, reiškiantį technologinių sprendimų paketą, pritaikytą elektrinių transporto priemonių charakteristikoms – jie debiutavo 2019 m. pirmojoje Porsche Taycan kartos. Šiuo metu Porsche siūlo daugiau nei 30 „Pirelli“ patvirtintų „Elect“ technologiją turinčių padangų, skirtų pereiti prie elektrinių technologijų įvairiuose modeliuose, tokiuose kaip Macan.

VAŽIAVIMAS P ZERO R PADANGOMIS

Šiam modeliui homologuotos P Zero R padangos, skirtos kasdieniam važiavimui, tačiau tinkamos ir sportiškesniems nuotykiams. Šis tikslas buvo pasiektas, pasinaudojant Pirelli patirtimi kaip padangų tiekėjai aukštos klasės automobiliams ir „Elect“ technologijų paketo sukūrimu, kuris padeda išryškinti pagerintas automobilio savybes, palyginti su ankstesniu modeliu, – pvz., komfortą ir baterijos galingumą. Dvigubas karkasas padaro padangos konstrukciją atsparią ir pajėgią išlaikyti ypač galinėje dalyje dėl aerodinaminio krūvio ir akumuliatorių išdėstymo sukeltą svorį. Dėl to automobilis yra stabilus net esant didelėms greičio riboms.

Norint susidoroti su staigiu elektros varikliams būdingu pagreičiu, be sustiprintos konstrukcijos, patobulinimui taip pat buvo naudojamas daugiakomponentinis protektorius, kurį įmanoma sukurti naudojant „Pirelli“ išradimą – „Resin Blend“ technologiją. Įmaišytos medžiagos veikia kartu, užtikrindamos sukibimą plačiame temperatūrų ir kelio dangų diapazone, leidžiant pasiekti aukštus rezultatus net šlapiomis sąlygomis. Protektoriaus dizainas sukurtas taip, kad sumažintų triukšmą.

P ZERO TROFEO RS, VARIANTAS TRASAI

Skirta važiavimui trasose, P Zero Trofeo RS yra sportiškas variantas, sukurtas „Pirelli“ naujam Taycan. Iš tiesų tai yra high-performance semi-slick tipo padanga „Pirelli“ šosės produktų gamoje, pagaminta iš specialiai suprojektuotų mišinių, pasiskolintų iš ralio padangų formulės. „P Zero Trofeo RS“ tikslinis suprojektavimas naujam Porsche Taycan leidžia automobiliui pasiekti puikius rezultatus važiuojant po trasą sausoje dangos būklėje, užtikrinant sukibimą posūkiuose ir konsistenciją, leidžiančią pasiekti kartotinius rezultatus. Tiek „Pirelli“, tiek „Porsche“ daug pastangų skyrė bendram padangų vystymui. Testai su „Porsche“ vairavimo dinamikos inžinieriais ir testų vairuotoju Larsu Kernu buvo lemiami, siekiant pasiekti geresnes vairavimo savybes ir aukščiausius rezultatus, specialiai pritaikytus Taycan Turbo GT tikslams Nürburgring trasoje, kur elektrinis sportinis automobilis važiavo virš 300 kilometrų per valandą greičiu.

Buvo taikyta daug konstrukcinių sprendimų, optimizuojančių padangos kontakto su paviršiumi plotą net esant didelėms greičio riboms:

  • specialiai parinktas mišinys užtikrina sukibimą ir stabilumą,
  • išorinis protektoriaus paviršius turi nedaug griovelių, suteikiančių pagalbą didelio šoninio pagreičio sąlygomis,
  • jo raštas suprojektuotas taip, kad užtikrintų greitą ir tolygų viso kontakto paviršiaus įšilimą.

Net esant pačioms reiklesnėms trasos važiavimo sesijoms šios padangos nereikalauja šildomųjų padangų padengimo. Kad modelio kūrimo procesas būtų greitesnis, „Pirelli“ virtualios geometrijos vystymo sistema skaitmeniškai palygina labai didelį skaičių galimų profilių ir protektorių modelių, kad išsamiai nustatytų padangų savybes ir elgesį.

Tiek P Zero R, tiek P Zero Trofeo RS, sukurtos šiam modeliui, yra prieinamos dydžiuose 265/35ZR21 ir 305/30ZR21. Norėdama papildyti „Pirelli“ pasirinkimo variantus „Porsche Taycan“, per metus įmonė sukūrė „P Zero“, „P7 All Season“, „P7 Blue“ ir „P Zero Winter“ modelius dydžiuose nuo 19 iki 21 colio.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!