MAHLE sėkmingai skatina tvarumą

25 balandžio 2024, 21:24

2023 m. MAHLE grupė sėkmingai tęsė savo tvarumo veiklas. Automobilių tiekėjas ypač ženkliai sumažino savo CO2 emisijas. Tai, be kita ko, užtikrino didesnį atsinaujinančios elektros energijos naudojimą gamyboje. MAHLE pasiekė dar vieną žymią ribą – jo klimato tikslai iki 2030 m. buvo patvirtinti „Science Based Targets Initiative“ (SBTi). Be to, MAHLE įdiegė išorės patikrintą metodą savo produktų aplinkos poveikio skaičiavimui. Šis metodas leidžia žymiai tvariau kurti produktus, kurie būtų naudingi klientams. Grupė taip pat padarė pažangą darbuotojų saugos srityje, sumažindama eismo įvykių dažnumą savo gamyklose. „Mes esame teisingame kelyje, įgyvendindami savo tvarumo tikslus“, – sakė Georg Dietz, grupės valdymo valdybos narys, atsakingas, be kita ko, už tvarumą, aplinkos vadybą ir darbuotojų saugą. „Tvarus mąstymas ir veikla apima visas mūsų grupės veiklos sritis. Todėl mes tvirtai įtvirtinome matuojamus tvarumo tikslus mūsų MAHLE 2030+ grupės strategijoje.“

Palyginti su 2019 m. baziniais metais, MAHLE iškastinio kuro deginimą (pirmojo apimties) ir pirktos elektros importą (antrojo apimties) sumažino 43 procentais. Tai reiškia, kad technologijų grupė yra teisingoje kryptyje įgyvendinant savo tarpinį tikslą: šių emisijų sumažinimą 49 procentais iki 2030 m. MAHLE siekia tapti CO2 nešališku iki 2040 m., laikydamasis Paryžiaus susitarimo užsibrėžtų tikslų.

Palyginti su 2022 m., MAHLE atsinaujinančios elektros energijos naudojimą padidino 10 procentų. Tai buvo pasiekta daugiausia padidinus saulės energijos naudojimą – pavyzdžiui, naujoje įrenginioje Izmiro gamykloje (Turkija). Be to, MAHLE pasinaudojo saulės šilumine energija, kaip antai MAHLE padalinyje Gurgaone, Indijoje, veikiančio vandens šildymo sistemos eksploatavimui.

MAHLE sumažino emisijas tiekimo grandinės ir produkto naudojimo srityje (trečiojo apimties) 9 procentais. Iki 2030 m. šios srities sumažėjimo tikslas yra 28 procentai nuo 2019 m. lygio.

Kalbant apie darbuotojų saugą, MAHLE žengė didelį žingsnį artėdamas prie savo tikslo iki 2030 m. sumažinti nelaimingų atsitikimų dažnį iki 2,3 atvejo vienam milijonui darbo valandų. Šis matavimas apima visus atsitikimus, dėl kurių prarandama bent viena darbo diena. 2023 m. šis rodiklis sumažėjo nuo 3,0 iki 2,8. „Tai labai gera raida. Mes nedarysime jokių kompromisų, kai kalbama apie mūsų darbuotojų apsaugą darbo vietoje. Darbuotojų sauga yra MAHLE prioritetas“, – sakė Kathrin Apel, visuotinė tvarumo, sveikatos, darbo saugos bei aplinkos vadybos vadovė MAHLE.

2023 m. dar 20 MAHLE gamyklų buvo sertifikuotos pagal ISO 45001 standartą. Tai padidino sertifikuotų vietų skaičių iki 123. ISO 45001 standartas apima reikalavimus darbuotojų sveikatos ir saugos valdymui, siekiant minimalizuoti sveikatos pažeidimo ir nelaimingų atsitikimų darbo vietoje riziką.

Peržiūrėti metai, MAHLE taip pat koregavo savo tikslus skatinti moterų paskyrimą vadovaujamosioms pozicijoms kaip dalį savo grupės strategijos. Iki 2030 m. grupė siekia padidinti moterų dalį visame pasaulyje nuo dabartinių 8 iki 13 procentų pirmojo vadovavimo lygio ir nuo dabartinio 11 iki 18 procentų antrojo vadovavimo lygio.

Naujai išleistoje MAHLE tvarumo ataskaitoje 2023 m. pateikiami įžvalgos į įmonės tvarumo iniciatyvų pažangą. Ji parašyta pagal „Global Reporting Initiative“ (GRI) standartus.

MAHLE tvarumo ataskaita 2023 m. prieinama MAHLE svetainėje adresu https://newsroom.mahle.com/press/en/publications/“.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!