Valeo Stop-Start StARS – 20 metų inovatyvios technologijos

18 balandžio 2024, 7:10

Automobilių pramonė nuolat tobulėja, daug dėmesio skiriant technologijų, kurios padidina degalų efektyvumą ir mažina aplinkos poveikį, vystymui. Viena iš tokių inovacijų, kuri įgijo pirmenybę, yra Valeo stop-start StARS (Starteris Alternatorius Reversinis Sistema), kuri pagaminama jau 20 metų nuo 2024 m. Ši pažangi sistema viršija įprastų generatorių galimybes, siūlydama intelektualų požiūrį į transporto priemonės galios tiekimo valdymą ir degalų suvartojimo mažinimą. Be sausomo užgesdama ir vėl įsijungdama variklį, kai tai būtina, Valeo stop-start StARS sistema pakeitė transporto priemonių veikimą, nubrėždama kelią link tvaraus ir ekonomiško vairavimo patirties bei tapdama tikru lūžio tašku automobilių pramonėje.

Suprantant technologiją, slypinčią už Valeo Stop-Start StARS sistemos

Valeo stop-start StARS sistema veikia pagal principą, kuris automatiškai išjungia variklį, kai transporto priemonė sustoja, pavyzdžiui, prie šviesoforo ar trumpam sustojus eisme. Tai pasiekiama dėl sudėtingos elektronikos ir aukšto efektyvumo generatoriaus kombinacijos, kurie kartu stebi įvairius transporto priemonės parametrus ir nusprendžia optimalius laikus variklio sustabdymui ir paleidimui. Intelektualiųjų energijos tiekimo valdymo būdu sistema padeda taupyti degalus ir mažina emisijas, prisidedant prie švaresnės ir tvarius vairavimo aplinkos.

Valeo stop-start StARS sistemos užpakalinė technologija yra pastatyta ant tikslumo ir efektyvumo, užtikrinančio, kad variklio sustabdymo ir paleidimo procesai būtų sklandūs ir nepastebimi vairuotojui bei keleiviams. Šis nesudėtingas veikimas įmanomas dėl realaus laiko transporto priemonės būklės stebėjimo, tokio kaip akseleratoriaus pedalo padėtis, sankabos ar stabdžio įsikišimas ir baterijos įkrovimo lygis. Remdamasis šiais įvesties duomenimis, sistema gali priimti informuotus sprendimus kada išjungti variklį bei kada jį paleisti, optimizuodama degalų suvartojimą neaukojant našumo ar komforto.

Pagrindinės Valeo Stop-Start StARS sistemos dalys

Širdyje Valeo stop-start StARS sistemos yra svarbus komponentų rinkinys, kuris leidžia jai inteligentiškai funkcionuoti. Šie komponentai apima aukštos tikslumo valdymo bloką, kuris veikia kaip sistemos smegenys, nuolat analizuodamas įvairių jutiklių duomenis ir priimant informuotus sprendimus dėl variklio veikimo. Be to, sistema apima aukšto efektyvumo generatorių, sukurtą energijos atkūrimui maksimaliai padidinti stabdant ir lėtėjant, taigi papildant transporto priemonės bateriją nevartojant papildomo degalo.

Dar viena esminė Valeo stop-start StARS sistemos dalis yra energijos kaupimo sistema, kurią sudaro pažangios baterijų technologijos, atsparios dažniems įkrovimo ir iškrovimo ciklams. Tai užtikrina, kad sistema galėtų patikimai paleisti variklį kelias kartas per vieną kelionę nekenkiant baterijos veikimui ar ilgaamžiškumui. Drauge šių komponentų rinkinys sudaro vientisą ir intelektualią sistemą, kuri sklandžiai valdo transporto priemonės energijos tiekimą, prisidedant prie didesnio degalų efektyvumo ir mažesnių emisijų.

Palyginimas su standartiniu generatoriumi

Priešingai nei standartinis generatorius, kuris nuolat veikia tam, kad įkrautų transporto priemonės akumuliatorių ir maitintų elektros sistemas, Valeo stop-start StARS sistema įdiegė dinamišką maitinimo valdymo metodą. Kol standartinis generatorius neskiria idėjimo nuo judėjimo laikų, Valeo stop-start StARS sistema pasinaudoja galimybe laikinai išjungti variklį, taip tausodama degalus neaktyvumo periodais.

Be to, į Valeo stop-start StARS sistemą integruotas didelio efektyvumo generatorius yra skirtas atkurti energiją stabdant ir lėtėjant, tokiu būdu dar labiau padidinant jo taupymo galimybes. Palyginimui, standartinis generatorius gali neteikti tokios didelės reikšmės energijos atgavimui, praleidžiant galimybę optimizuoti degalų naudojimo efektyvumą ir mažinti emisijas. Valeo stop-start StARS sistemos protingas valdymo blokas yra tai, kas išskiria ją nuo nuolatinio standartinio generatoriaus veikimo, paverčiant ją aplinkai sąmoningesniu ir ekonomiškai perspektyvesniu sprendimu šiuolaikinėms transporto priemonėms. 

Valeo Stop-Start StARS sistemos privalumai

Valeo stop-start StARS sistemos įdiegimas suteikia daugybę privalumų tiek transporto priemonių savininkams, tiek aplinkai. Pirma, sistema reikšmingai mažina degalų suvartojimą ir išmetamųjų dujų kiekį pro išmetimo vamzdį intelektualiai valdydama variklio veikimą idėjimo periodais. Tai ne tik reiškia taupymą vairuotojams, bet ir prisideda prie švaresnio oro ir mažesnio anglies pėdsakų palikimo.

Be to, nepastebima Valeo stop-start StARS sistemos veikla pagerina bendrą vairavimo patirtį, nes variklio išjungimo ir paleidimo procesai yra nepastebimi kėlėjams. Tai užtikrina, kad sistemos degalų taupymo privalumai nepažeidžia komforto ar patogumo, todėl tai tampa patraukliu šiuolaikinių transporto priemonių bruožu. Be to, ilgėjantis transporto priemonės akumuliatoriaus gyvavimo laikas, kurį skatina sistemos protingas energijos valdymas, ilgainiui suteikia taupymo pranašumą transporto priemonių savininkams.

Aplinkosaugos požiūriu, Valeo stop-start StARS sistemos plataus masto įgyvendinimas visoje transporto priemonių flotilėje turi potencialą reikšmingai sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimus ir tausoti gamtos išteklius. Skatinant tvarias vairavimo praktikas ir degalų taupymo technologijas, sistema atitinka pasaulines pastangas mažinti klimato kaitos efektus ir pereiti prie žalesnės automobilių pramonės.

Valeo Stop-Start StARS sistemos įdiegimas ir integracija

Sėkmingas Valeo stop-start StARS sistemos įdiegimas priklauso nuo nepastebimos integracijos su esama transporto priemonės galios perdavimo ir elektrine architektūra. Valeo glaudžiai bendradarbiauja su gamintojais, norėdami optimizuoti sistemos suderinamumą su skirtingais transporto priemonių modeliais, užtikrindama, kad ji atitiktų kiekvienos aplikacijos unikalius maitinimo valdymo reikalavimus. Šis bendradarbiavimas palengvina sistemos įdiegimą į naujus transporto priemonių dizainus.

Be to, techniniams klausimams svarbus vairuotojų švietimas apie sistemos ypatybes ir privalumus, skatinant juos naudotis sistemos degalų taupymo galimybėmis. Tai gali apimti mokymus ir išteklius salonų darbuotojams bei aptarnavimo technikams, suteikiant jiems žinių efektyviam sistemos privalumų perteikimui potencialiems transporto priemonių pirkėjams. Skatinant supratimą ir suvokimą apie technologiją, gamintojai gali skatinti vartotojų priėmimą ir įsisavinimą, tokiu būdu dar greičiau skatindami jos priėmimą visoje automobilių pramonėje.

Studijos ir realaus pasaulio Valeo Stop-Start StARS sistemos taikymas

Valeo stabdymo-startavimo StARS sistemos realus poveikis akivaizdžiai matomas per daugybę atvejų studijų ir pritaikymų įvairiose transporto priemonių platformose. Automobilių gamintojai šią sistemą pripažino kaip pagrindinę savo tvarumo iniciatyvų paskatą, įdiegdami ją į platų keleivinių ir komercinių transporto priemonių asortimentą. Atlikdami išsamius lauko testus ir patvirtinimus, šie gamintojai įrodė sistemos gebėjimą užtikrinti akivaizdžius degalų sąnaudų sumažėjimus ir emisijos mažinimą įvairiomis eksploatacijos sąlygomis. Pirmą kartą pristatyta Citroen C3 modelyje, šią pačią sistemą sekė ir dešimtys kitų transporto priemonių gamintojų.

Be to, transporto įmonių operatoriai ir transportavimo kompanijos pripažino ekonominius ir aplinkos privalumus, kuriuos suteikia Valeo stabdymo-startavimo StARS sistema, įdiegdami ją į savo transporto priemonių parką, siekdami ženkliai sumažinti operacines išlaidas ir demonstruoti aplinkosaugos lyderystę. Optimizuodami degalų suvartojimą ir minimizuodami prastovos laiką, šios organizacijos pasiekė reikšmingas degalų sąnaudų sutaupymus ir sumažino savo anglies pėdsaką, derindamiesi su korporatyviniais tvarumo tikslais ir reglamentavimo reikalavimais. Be savo taikymo tradicinėse vidinio degimo variklio transporto priemonėse, Valeo stabdymo-startavimo StARS sistema tapo svarbi hibridinių ir elektrinių transporto priemonių architektūroje, kur ji papildo pažangias pavara technologijas toliau

gerindama bendrą efektyvumą. Sklandžiai integruodamasi su hibridinėmis traukos sistemomis, sistema prisideda prie sklandžios perėjimo tarp energijos šaltinių suteikiant galimybę optimizuoti energijos panaudojimą ir prailginti elektrifikuotų transporto priemonių veikimo nuotolį. Šios realaus pasaulio taikymo sritys pabrėžia sistemos lankstumą ir pritaikymą įvairiose transporto priemonių platformose ir pavara konfigūracijose.

Išvada ir stop-start technologijos įtaka automobilių pramonei

Apskritai kalbant, Valeo stabdymo-startavimo StARS sistema reprezentuoja svarbų automobilių galios valdymo pažangą, siūlydama viliojantį sprendimą degalų efektyvumo didinimui ir emisijų mažinimui. Protingai valdydama variklio veikimą prastovos metu, sistema optimizuoja degalų suvartojimą, neištrūkdydama veikimo ar komforto, todėl pristato konkrečias naudas tiek automobilių savininkams, tiek aplinkai. Sklandi integracija įvairiose transporto priemonių platformose ir pavara architektūrose pabrėžia jos lankstumą ir pritaikymą, pozicionuojant ją kaip esminę technologiją perėjime link tvarios mobilumo sprendimų.

Kaip automobilių pramonė ir toliau diegia inovacijas ir tvarumą, stop-start technologija atlieka esminį vaidmenį formuojant transporto priemonių galios valdymo ateitį. Nuolat tobulėdama ir integruodama į platų transporto priemonių spektrą, Valeo stabdymo-startavimo StARS sistema gali lemiamai prisidėti prie reikšmingų degalų sąnaudų sumažėjimo, emisijos mažinimo ir prisidėti prie žalesnės ir tvarios automobilių pramonės kraštovaizdžio.

Bendradarbiaudamos ir tęsdamos mokslinius tyrimus, pramonės šakos turi galimybę panaudoti stop-start technologijos visą potencialą, įvedant naują efektyvios ir aplinkai sąmoningos mobilumo erą. Valeo stabdymo-startavimo StARS sistema taip pat gavo prestižinį PACE apdovanojimą 2006 metais. PACE apdovanojimas yra metinis “Automotive News” įteiktas prizas. Apdovanojimo dėmesio centras yra inovacija, sukūrta pagrinde tiekėjo, kuri yra nauja automobilių pramonėje, kuri yra naudojama (pvz., naudojama serijinėje gamyboje) ir kuri “keičia žaidimo taisykles”.

Automobilių efektyvumo revoliucija: Valeo 48v IBSG

Siekiant ekologiškų ir degalų ekonomiškų sprendimų, stop-start tipo generatoriai iškilo kaip esminė inovacija. Pradėti naudoti Valeo įmonės 2004 metais su StARS sistema, šie generatoriai per pastaruosius du dešimtmečius pakeitė automobilių technologijas. Jie veikia automatiškai išjungdami variklį, kai transporto priemonė sustoja, efektyviai mažindami nereikalingą degalų sąnaudą ir emisijas. Valeo naujausias šuolis šioje srityje, 48v Integruotas Diržinis Starterio Generatorius (IBSG), žymi reikšmingą evoliuciją ir lūžio tašką šios technologijos pažangoje.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!