2018 m. „Standox“ kalendorius – nuo herojaus iki gangsterio

14 vasario 2018, 21:55

2018 m. „Standox“ automobilių kalendorius gavo „Comics & Cars“ titulą. Kiekvienas mėnuo iliustruotas praėjusio šimtmečio 70-jų ir 80-jų klasika. Visi paveiksliukai kartu sudaro 13 puslapių komiksą.

Ramon Wink – legendinių nuotraukų, pateiktų 2018m. „Standox“ kalendoriuje, autorius, kuriam įgyvendinti kalendoriaus idėją padėjo Thomas Roth, kuris buvo atsakingas už jau sukurtų nuotraukų redagavimą ir specialiųjų efektų pritaikymą. Jie kartu sujungė du kultūros elementus: komiksus ir automobilius. Taip sukurtas „Vupertalio“, vokiško lako, prekės ženklo kalendorius, vaizduodamas klasikinius automobilius kaip herojus bei piktadarius. Nuotraukose vyrauja blizgantys automobilių dažai: jie yra kalendoriaus akcentai ir kiekvienam paveikslui suteikia savotišką atmosferą.

Nuotraukų kūrimas kalendoriui buvo įmanomas dėl Rotho redagavimo ir fotomontažo. Pavyzdžiui,  kovo  mėnesio lapas, kuriame pavaizduotas  paskutinis „Junkers JU 52“  lėktuvas ir „Citroën H“ buvo sukurtas tarpusavyje sujungus nuotraukas, kurios buvo darytos 200 km atstumu viena nuo kitos. Šios dvi mėnesio legendos – žvaigždės galėjo susitikti tik dėka kompiuterinių technologijų. Lėktuvas, kurio pavadinimas kelia šiltas asociacijas, – „Aunt Ju“ (Teta Ju) – atskrido iš Šveicarijos į Mainz Vokietijoje specialiai į fotosesiją.

Daugelis kitų nuotraukų buvo darytos tam tikrose vietose. Automobilis „Alfa Romeo Giulia“ buvo patalpintas gegužės mėnesio lape ir buvo surastas sąvartyne, tokios blogos būklės, kad buvo neįmanoma jo atnaujinti. Kad nuotrauka būtų įspūdinga, automobilis buvo padegtas. Visa „Junkers JU 52“ ir „Citroën H“ operacija atlikta Vokietijoje Miehlen mieste stebint savanoriškai ugniagesių tarnybai.

Žinomi fotografai jau 30 metų kuria sieninius „Standox“ kalendorius. Kalendoriai skirti „Standox“ prekės ženklo klientams ir partneriams. Kai kurias nuotraukas galima atsisiųsti kaip kompiuterio foną.  www.standox.pl/wallpapers

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!