„Ingenium“ varikliai su turbo kompresoriumi

27 gruodžio 2017, 23:33

„Ingenium“ yra pažangus keturių cilindrų variklis, kuris nuo 2015 m. pagal downsizing principą yra pagamintas „Jaguar Land Rover“. Naujasis dviejų litrų variklis naudojamas dvejuose modeliuose: „Range Rover Sport“ ir „Land Rover Discovery“. Dėl naujojo  R2S firmos BorgWarner turbokompresoriaus, šis naujas variklis sujungia savyje efektyvumą ir mažas degalų sąnaudas.

Anksčiau premium klasės miesto visureigiuose tradiciškai buvo įrengti 6 arba 8 cilindrų didelės talpos varikliai. „Jaguar Land Rover“ kartu su „Ingenium SD4“ pristato variklį, kuris sukuria galingą sportinį, bet elegantišką „Land Rover“ modelį tik su 4 cilindrais.

Variklis generuoja 237 AG (177 kW). Maksimalus sukimo momentas 500 Nm dabar pasiekiamas prie 1500 aps./min. Šie eksploatacinių savybių lygiai yra pakankami, kad beveik dvi tonas sveriantis „Range Rover Sport“ įsibėgėtų nuo 0 iki beveik 100 km/h tik per 8 sekundes. Didžiausias greitis yra 205 km/h. Dar įspūdingiau atrodo šio dyzelinio SUV variklio kuro sąnaudų rezultatai – svyruoja apie 6 l/100 km ribose.

Pastovi galia dėl R2S

Norint pasiekti šio naujoviško turbodieselio efektyvumą, galima reguliuoti dviejų pakopų „BorgWarner“ turbokompresoriaus sistemą. Jame yra du iš eilės išsidėstę turbokompresoriai:

  • naujausios kartos turbokompresorius su VTG technologija (kintama turbinos geometrija);
  • didesnis B03 turbokompresorius.

Esant mažam variklio sūkių skaičiui, mažesnis aukšto slėgio turbokompresorius nedelsiant ima reaguoti ir dėl VTG mechanizmo greitai padidina slėgį. Tinkamas darbo sąlygas užtikrina elektrinė pavara (actuator). Kai variklio greitis didėja, turbinos valdymo sklendė vis labiau nukreipia išmetamųjų dujų srautą į didesnį žemo slėgio turbokompresorių, kuris prie aukštesnių apsukų  perima visus darbus.

Degalų sąnaudos ir išmetamosios dujos

R2S sistema užtikrina pastovų slėgio didėjimą per visą variklio sūkių skaičių, tuo garantuojamas dinamiškas važiavimas automobiliu. Tuo pačiu metu ši sistema padeda žymiai sumažinti degalų naudojimą ir išmetamųjų teršalų kiekį. „Jaguar Land Rover“, siekdamas ambicingų rezultatų, mažinant degalų suvartojimą ir išmetamųjų teršalų kiekį, remia naują „BorgWarner“ turbokompresoriaus sistemą.

Naujo turbodieselio įtraukimas į rinką yra intensyvus, šiuo metu itin plėtojamas bendradarbiavimas tarp JLR ir BW. Dar šiais metais „BorgWarner“ taip pat teiks pagalbines sistemas naujų JLR benzininių variklių paleidimui.

R2S® turbokompresoriaus sistema naujam lengvajam automobiliui SD4 yra pagaminta „BorgWarner“ Bradforde, naudojant modernias gamybos sistemas, kurios atitinka griežtus kokybės standartus.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!