„Show ZF Services pro[Tech]“ „Inter Cars“ parodoje

10 lapkričio 2017, 11:05

Šiais metais „Inter Cars“ parodos metu „ZF Services pro[Tech]“ ekspertai pristatė specialų pristatymą, skirtą tinkamam sankabos stebulės profilio tepimui. „Pro[Tech]“ dirbtuvėse buvo demonstruojama tinkamo tepalo panaudojimo ir sankabos disko keitimo procedūra. Pristatymas vyko 09. 22 (12:00 val. ir 14:00 val.) bei 09.23 ir 09.24 (10:00 val., 12:00 val. ir 14:00 val.) vietoje, pažymėtoje 200 numeriu.

Atskirų sankabos elementų sutepimo rekomendacija, kad sankaba sklandžiai veiktų. Priešingu atveju, gali prieš laiką susidėvėti pvz.: pagrindinė įvorė (dar vadinama vikšro įvorė) bei slankiklio įvorė. Siūlomos „SACHS“ sankabos sistemos tiekiamos su aukštos kokybės tepalo maišeliu – atspariu šilumai ir aukštoms apkrovoms. Tepalo kiekis yra pakankamas, kad vieną kartą suteptų sankabos stebulės profilį, o prireikus ir  pagrindinę įvorę .

Parodoje, kurią paruošė „ZF Services pro[Tech]“ ekspertai, buvo pristatyta tinkama sankabos stebulės profilio sutepimo technika, dėl kurios sankabos diskas sklandžiai juda velenu. Jei trūksta profilio sutepimo, per trumpą laiką atsiranda rūdys, dėl ko sunku išjungti sankabą. Svarbu tinkamai sutepti stebulę. Norint sutepti stebulę, reikia pajudinti sankabos diską į vieną ir į kitą pusę ir galiausiai pašalinti perteklinį tepalo kiekį nuo stebulės ir sankabos veleno. Dėl pernelyg didelio tepalo kiekio  sankaba trūkčioja ir slysta.

Tinkamai sutepus sankaboje esančias įvores, sankabos diskatorius juda laisvai be trūkčiojimo. Prieš pradedant tepti atitinkamas įvores, reikia atkreipti dėmesį į bendrą sankabos būklę. Taip pat patikrinkite, ar įvorės yra savo vietose, jei yra matoma, kad įvorė turi  nusidėvėjimo požymių, ją reikia nedelsiant pakeisti nauja.

Svarbu nepamiršti, jog tuos du elementus galima sutepti tik tada, jei jie abu pagaminti iš metalo. Jei sankabos diskatoriaus įvorė yra pagaminta iš plastiko, jai netinka joks tepalas. Tuo pačiu nuo gamykloje suteptų plastikinių įvorių negalima pašalinti tepalo.

Aukščiau aprašyti klausimai buvo pademonstruoti parodoje.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!