„Hankook“ sukūrė triukšmo slopinimo technologiją „Sound Absorber®“

10 spalio 2017, 0:51

Proceso prioritetas yra: padangų masės, gamybos proceso optimizavimas ir maksimalus greitis.

„Sound absorber®” technologija jau įdiegta premium klasės visureigiuose (SUV) ir sportiniuose coupe. Šis užpatentuotas triukšmo slopinimo metodas dabar jau patobulintas.

Vietoje ankstesnės „Hankook“ sukurtos Sealguard medžiagos, sukurtos paviršiaus padengimo izoliacinio putplasčio sutvirtinimui, naudojami silikono pagrindu sukurti klijai, maksimaliai atsparūs aukštoms temperatūroms

Naujos kartos „Sound absorber®” kartu su patobulinta, lengvesne izoliacine puta žymiai optimizuoja masę ir leidžia automatizuotai gaminti produkciją, kuri pakeitė rankų darbą ir taip padidino gamybos pajėgumus. Dėl to ateityje Hankook „Sound absorber®” padangos nebus skirtos  tik prabangių klasės automobilių F segmentui, bet bus patrauklios ir aukščiausios vidutinės klasės modeliams.

Padangos su šia technologija žymiai sumažina triukšmą transporto priemonėje, kai yra dideli greičiai.

Nuo 2016 metų premium klasės padangų gamintoja firma „Hankook“ aprūpina automobilius „tyliomis padangomis“. „Sound absorber®” technologija jau yra naudojama įvairių klasių automobiliuose, pvz.: super sportiniame „Audi RS5 Coupé“, prabangiame „Audi Q7/SQ7“, o taip pat erdviuose limuzinuose ir naujame vidutinės klasės „Opel Insignia“.

Dėl šios „Hankook“ technologijos sumažėja triukšmas automobilio viduje, todėl padidėja vairavimo komfortas. Nauji potyriai jaučiami visuose modeliuose. Šiandien bendrovė dar labiau patobulino savo technologijas.

„Hankook“ „Sound absorber®” padangos turi specialią plokštę iš poliuretano putų. Ši medžiaga padeda sumažinti triukšmą, kuris, kaip manoma, yra ypatingai nemalonus, generuojamas važiuojant tam tikrais greičiais dėl vibravimo sukeltos kavitacijos t.y. oro vibracija padangos viduje. „Sound absorber®” gerokai sumažins triukšmą automobilio viduje  nuo 5 iki 7 dB(A). Ši technologija ypač tinka lengvoms, sportiškoms Ultra High Performance segmento žemo profilio  padangoms.

Iki šiol į padangą rankiniu būdu buvo įvestos izoliacinės putos, tepant paviršių firmos „Hankook“ Sealguard plonu medžiagos sluoksniu. Sukūrus „Sound absorber®” technologiją, automatizuotas aplikacijos procesas, įjungiant jį į bendrą gamybos procesą. Šiuo tikslu buvo sukurtas naujas, lengvesnis putplastis.

Be to, vietoje ankstesnio tvirtinimo paviršiuje, naudojami klijai gaminami silikono pagrindu, naudojami į padangos vidų įvedant tik partijomis. Šis metodas ne tik žymiai sumažina masę, bet ir labiau padidina padangos atsparumą aukštoms temperatūroms, tuo pačiu ir jų stiprumą ir ilgaamžiškumą, ypač esant didelėms apkrovoms bei dideliems greičiams.

„Hankook“ „Sound absorber®” pritaikyta „Ventus S1 evo2“ padangoms:

  • Patentuota triukšmo slopinimo technologija.
  • Sumažina padangų viduje rezonansą specialia lengvo putplasčio plokšte.
  • Vairavimo parametrai lieka nepakitę.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!