Geriausi padangų rezultatai pagal naujausius testus

28 birželio 2017, 0:33

Šiemet rinkoje atsirado daug naujų padangų. Ekspertai iš firmos „Oponeo“  pažvelgė į naujausius tyrimų rezultatus, siekdami patikrinti kurie iš produktų vasaros sezonui turi geriausias važiavimo savybes.

Padangos po ekspertų padidinimo stiklu

Kasmet atliktų testų rezultatai turi padėti vienodai tiek vairuotojams, tiek ir pardavėjams (kurie šiuo klausimu pataria klientams). Dideliu autoritetu atliekant testus pasižymi vokiečių organizacija „ADAC“ ir „Autobild“ žurnalas. Bendras „Autobild“ įvertinimas susideda iš komforto lygio, triukšmo lygio, stabdymo kelio atstumo ir susidėvėjimo laipsnio. Išanalizavus rezultatus 2017 metais pirmame dešimtuke atsirado šie modeliai:

1)            Continental Premium Contact 6,

2)            Dunlop SportMaxx RT 2,

3)            Falken Azenis FK510

4)            Pirelli Cinturato P7 Blue

5)            Hankook Ventus Prime 3 K125

6)            Fulda SportControl 2

7)            Bridgestone Turanza T001 Evo

8)            Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3

9)            Michelin Primacy 3

10)         Uniroyal Rainsport 3

Aukščiau pateiktoje lentelėje nepaisant  patikrintų ir žinomų „Dunlop SportMaxx RT 2“  ar „Pirelli Cinturato P7 Blue“ padangų gamintojų pozicijų, šiais metais buvo naujų lyderių. Atsirado naujas modelis „Continental Premium Contact 6“ šeštoje vietoje  „Fulda SportControl“ 2 , septintoje vietoje „Turanza T001 Evo“ ir aštuntoje vietoje  „Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3“. Verta paminėti, kad rinkoje taip pat yra naujienų, kurios dar nepakliuvo į šių metų testus. Tai apima: „Bridgestone DriveGuard ir „Michelin Pilot Sport 4S“.

Padangų pasirinkimas, preferencijos ir prioritetai

Anot testų, atliktų AutoŚwiat.pl, tik kas trečia padanga 225/50 R17 dydžio, esanti rinkoje, atitinka reikalavimus ir yra rekomenduojama. Padangų pasirinkimas priklauso nuo vairavimo manieros, automobilio, važiavimo greičio, atmosferos ir klimato sąlygų, pvz.: jei gyvenate Italijos pietuose ir naudojate automobilį tik važiavimui į darbą, tai nėra poreikio pirkti padangų, kurios testuotos dėl šlapios kelio dangos, tačiau visai kitoks pasirinkimas yra gyvenantiems Anglijoje, kur dėl dažno lietaus klientai ieško padangų, kurios yra testuotos dėl aquaplanning (šlapios dangos testų). Pagrindinis kriterijus, kuris turi būti įvykdytas, kad padangos būtų sertifikuotos kitam testavimo etapui, jos turi atitikti šlapios ir sausos dangos testą.

Kalbant apie vairavimą šlapia kelio danga, geriausiai pasirodė „Pirelli“ su vidutiniu greičiu 79,9 km/h. Antrą vietą pasidalino „Bridgestone“ 79,7 km/h ir „Dunlop“ (79,7 km/h). Testas esant sausai kelio dangai parodė, kad pirmą vietą užima „Pirelli“ pasiekusi 117,3 km/h, už jos tik  0,1  km\h skirtumu atsiliko „Continental“, o trečioje pozicijoje atsidūrė „Falkena“ (116,8 km/h). Bandant slydimą neginčijama nugalėtoja tapo „Uniroyal“, kuri sukibimą prarado prie 93 km/h. Antrą vietą šioje kategorijoje užėmė „Dunlop“, kurios padangos sukibimą prarado prie 90,1 km/h. Trečią vietą užėmė „Goodyear“ su 89,8 km/h. Stabiliausia padanga buvo  pripažinta šių metų naujiena „Premium Contact 6“ „Continental“ firmos, pravažiavusi 39,996 km, antra vieta atiteko „Dunlop Sport Maxx RT2“(36,592 km), o trečią vietą užėmė „Michelin Primacy 3“ (33,221 km).

Atsižvelgiant į pagrindinius parametrus t.y.: susidėvėjimas, pasipriešinimas  riedėjimui, triukšmo lygis ir tyrimų rezultatai, atlikti „Autobild“, drąsiai galima pasakyti, kad laimėjo „Continental Premium Contact 6“. Antra „Dunlop Sport Maxx RT2“, o bronza atitenka „Falken Azenis FK510“. Abiejų tyrimų testai yra panašūs.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!