Didžiausių padangų gamintojų produktai „Inter Cars Lietuva“ asortimente

3 balandžio 2017, 23:34

8 iš 10 didžiausių pasaulio padangų gamintojų produktai yra „Inter Cars Lietuva“ asortimente. Tai suteikia galimybę per optimalų laiką pateikti geriausią, saugiausią ir kiekvienam labiausiai tinkantį pasiūlymą.

Pirmąsias 5-ias pozicijas užima „Premium“ klasės padangų gamintojai: Bridgestone nepalieka lyderio pozicijos, nors ir nėra aktyviausias padangų testų dalyvis, 2-oje vietoje tvirtai laikosi Michelin, šio gamintojo demisezoninė padanga CrossClimate jau keletu apdovanojimų buvo pripažinta viena geriausių metų inovacijų, 3-oje vietoje Goodyear – dažnas testų bei inovacijų lyderis , 4-oje – Continental. Atkreipkite dėmesį – padangos šio gamintojo asortimente sudaro tik maždaug 26 % , o likusią dalį užima automobilių detalės ( pvz., „Contitech“), išmaniosios el. sistemos, priimančios, apdorojančios bei perduodančios informaciją, saugumo bei inovatyvūs sprendimai. Tai suteikia galimybę gamintojui pasiekti geriausius rezultatus gaminant padangas, užtikrinti maksimalų saugumą ir būti vienu geriausių stabdymo testuose visomis klimato sąlygomis – tiek sausame kelyje, tiek šlapiame, tiek ant sniego bei ledo. 5-oje vietoje tvirtai laikosi F1 bei „Super“ ir „Premium“ klasės naujuose automobiliuose daugiausiai naudojamos Pirelli padangos. Visai neseniai šis gamintojas priklausė italams, tačiau „ChemChina“ grupei išpirkus pagrindinį akcijų paketą, dabar kompanija yra valdoma kinų. Šie pasikeitimai, tikimasi, ateityje paskatins dar greitesnį kompanijos augimą.

„Premium“ klasės padangomis labiausiai pasitiki automobilių gamintojai, todėl jos plačiausiai naudojamos gaminant ir surenkant naujus automobilius.

6-oje vietoje randame Japonijos gamintoją Sumitomo Rubber Industries. Bene geriausiai žinomas šio gamintojo prekės ženklas Dunlop – važiuojant šiomis padangomis jau daugybę kartų laimėtos 24 valandų „Le Mano“ lenktynės.

„Hankook Tire“ – tai 7-oje vietoje esantis, jau minimas ne kaip vidutinės, o kaip „Business“ klasės padangų gamintojas, gana dideliais žingsniais (rodo testų rezultatai) kopiantis į „Premium“ klasės segmentą. Šias padangas naujuose automobiliuose jau drąsiai montuoja ne tik vidutinės, tačiau ir „Premium“ klasės automobilių gamintojai, tokie kaip MB, BMW, „Audi“ bei kiti. 8-oje vietoje yra vidutinės klasės padangų japonų gamintojas Yokohama, kurio padangos taip pat vis daugiau montuojamos naujuose automobiliuose, ypač japoniškuose.

O kurgi dažnai prie „Premium“ klasės padangų priskiriamos, jau nuo seno puikiai vertinamos ir iš žieminių padangų testų lyderių pozicijų nesitraukiančios Nokian? Šių padangų nėra pagaminama tiek daug, kaip reitingo lyderių, ir neretai jų pritrūksta sezono metu. Nokian užima 19-tą vietą tarp didžiausių padangų gamintojų. Nėra paslaptis, kad iki 18,9 % Nokian akcijų priklauso gamintojui „Bridgestone“, todėl dėl šio glaudaus bendradarbiavimo matomi puikūs rezultatai.

Paminėsime dar vieną svarbų indų padangų gamintoją – Apollo Tyres. Jis gamina padangas „Vredestein“ bei „Appolo“ ir užima 17-tą vietą tarp didžiausių padangų gamintojų.

„Vredestein“ jau dažnai minimos kaip „Premium“ (ar „Tunning“) klasės padangos, gaminamos „Apollo Tyres“ gamykloje Olandijoje, pasitelkiant žymų italų dizainerį Fabrizio Giugiaro (Giugiaro design studio ), naudojamos „Aston Martin“, „Bugatti“, „Maseratti“, „Volksvagen“ bei kituose automobiliuose. „Vredestein“ gamintojas užsitarnavo puikią reputaciją dėl glaudaus ilgamečio bendradarbiavimo su įžymiausiomis automobilių pertvarkymo ir puošybos kompanijomis, tokiomis kaip „Carlsson“, „Hamann“, „Mansory“, ABT, „Arden“ bei kitomis.

Daugelis padangų gamintojų turi kitus (dukterinius) jų gaminamų produktų prekės ženklus, pavyzdžiui, Barum, Uniroyal, priklausantys „Continental“ grupei; Debica , Fulda, Sava, Kelly, priklausantys „Goodyear“; Kormoran, BF Goodrich, Kleber, Tigar – tai kiti gamintojo „Michelin“ prekės ženklai; Dayton, Firestone priklauso gamintojui „Bridgestone“; Apollo priklauso „Apollo Tyres“. Dažnai šie prekės ženklai yra priskiriami vidutinei ar biudžetinei klasei ir skirti tiems vartotojams, kurių poreikiai nėra tokie dideli ir kurie nori mokėti mažiau, nei kainuoja „Premium“ klasės padangos. Visų šių gamintojų produkcija taip pat yra „Inter Cars Lietuva“ asortimente.

„Inter Cars Lietuva“ asortimente vartotojams, kuriems svarbus kriterijus yra žema kaina, siūlomos EU reikalavimus atitinkančios, kokybiškos ir saugios , pasaulio rinkose jau patikrintos ir puikiai vertinamos Azijoje pagamintos padangos Membat (Kinija), Sunful (Kinija) bei olandų kompanijos gaminamos padangos Interstate (Taivanas, Kinija).

Mažiausius poreikius turintiems vairuotojams „Inter Cars Lietuva“ gali pasiūlyti Lenkijoje atnaujintas, EU reikalavimus atitinkančias padangas Profil ir Collins.

Didžiausių padangų gamintojų reitingų (pateiktų 2015-aisiais metais) lentelė:

Reitingas
2014
Reitingas
2013
Gamintojas Pardavimų apyvarta 2014 m.(mln.USD) Procentas (%) nuo visų gamintojo pardavimų
1 1 BridgestoneCorp.,
Japonija
26 045,0 75,0%
2 2 Group Michelin,
Prancūzija
24 668,5 95,0%
3 3 Goodyear Tire & RubberCo.,
JAV
16 355,0 90,0%
4 4 Continental A.G.,
Vokietija
11 875,0 26,0%
5 5 Pirelli & C. S.p.A.,
Italija (Kinija)
7 992,2 100,0%
6 6 SumitomoRubberIndustries Ltd.,
Japonija
6 917,7 87,3%
7 7 Hankook Tire Co. Ltd.,
Pietų Korėja
6 200,6 97,5%
8 8 YokohamaRubberCo. Ltd.,
Japonija
4 703,2 79,6%
17 17 Apollo Tyres Ltd.,
Indija
2 084,5 100,0%
19 19 Nokian Tyres P.L.C.,
Suomija
1 752,9 95,0%

* šaltinis http://colesa.ru/news/48531

*2015-ųjų metų informacijai pateikti remiamasi 2014-ųjų metų statistika

5 pagrindiniai patarimai vairuotojams, susiję su vasaros sezono padangomis, kad važiuotume saugiau ir kad padangos būtų eksploatuojamos ilgiau:

  • Užtikrinkite automobilio gamintojo rekomenduojamą padangų slėgį (matuojama esant šaltai padangai). Slėgio parametrų ieškokite automobilio žinyne, vidinėje automobilio kuro bako dangtelio pusėje ar ant statramsčio užklijuoto lipduko.
  • Kas 5 000–10 000 km sukeiskite priekines padangas su galinėmis įstrižai (išskyrus turinčias kryptinį protektorių) arba tiesiog priekines su galinėmis, nekeisdami jų pusės.Pamatuokite protektoriaus gylį. Vasaros sezono metu jis turi būti ne mažesnis nei 1,6 mm. Jei yra galimybė, keiskite padangas naujomis anksčiau, nei jos susidėvi iki minimalaus 1,6 mm gylio. Dylant padangos protektoriui, mažėja padangos sukibimo su kelio danga plotas, taigi padidėja akvaplanavimo rizika.
  • Pasitikrinkite techninę automobilio pakabos būklę ir, jei reikia, būtinai atkurkite ratų geometriją.
  • Prasidėjus lietui, vairuokite atsargiau, nes dulkės, esančios ant kelio dangos, susimaišo su vandeniu ir dėl slidaus paviršiaus automobilis gali tapti sunkiai valdomas.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!