Ką reiškia kalnų simbolis ant padangų?

16 sausio 2017, 23:23

Trijų kalnų simbolis ant padangų (angl. three-peak mountain snowflake arba sutrumpinimas 3PMSF) – tai vienintelis oficialus žieminių padangų žymėjimas. Skirtingai negu M+S, šis žymėjimas reiškia, jog padanga atitiko visus testus ir žieminių padangų standartus.

3pmsf
Snaigės simbolis ant kalno žymi jog padanga yra žieminė, šis simbolis patvirtintas JT (Jungtinių Tautų) ir ES (Europos Sąjungos). 293x188_Content_MS_SnowF

Visa tai reiškia, kad padangos protektorius, gumos mišinys ir gumos minkštumas atitinka žieminių padangų standartus.

Alpių simbolis buvo patvirtintas ES standartų 2012 metais lapkritį. Norint pažymėti savo padangas šiuo simboliu, gamintojas turi atlikti begalę testų ir padangos patikrinimų.

Šalia esantis žymėjimas M+S (angl. mud and snow – purvas ir sniegas) reiškia jog padanga gali būti eksploatuojama žiemą ir esant purvui.

Jeigu padanga pažymėta tik M+S simboliu tai reiškia, kad ji šiek tiek geriau atlieka savo funkcijas esant purvui ir sniegui negu vasarinė padanga. M+S padangos neatlieka žieminių padangų funkcijų ir neatitinka standartų taikomų žieminėms padangoms. Taigi, padangų pardavėjai, pardavinėjantys M+S padangas, kaip žiemines, turėtų vengti tai daryti. Ieškant žieminių padangų, ieškokime padangų tik su alpių kalnų ir snaigės simboliu.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!