NGK uždegimo žvakės

17 rugpjūčio 2015, 23:13

NGK uždegimo žvakės yra svarbi trijų cilindrų variklio sudedamoji dalis. Šis variklis naudojamas iš tinklo įkraunamame BMW hibridiniame automobilyje, užimančiame lyderio pozicijas sportinių automobilių „i8“ klasėje.

Marko Wowczyna, įmonės „NGK Spark Plugs (UK) Ltd.“ automobilių padalinio direktorius, sakė: „Mes didžiuojamės tuo, kad savo uždegimo žvakes tiekiame „i8“ klasės nugalėtojams – BMW komandai. BMW pasirinko mūsų produktą kaip originalios įrangos tiekėjo gaminį, tai dar kartą patvirtina, kad mūsų įmonė glaudžiai bendradarbiauja su pasaulyje pirmaujančiais automobilių gamintojais. Taip mes prisidedame prie novatoriškų modelių kūrimo.“

BMW i8 naudojami du varikliai: 96 kW (129 AG) elektros variklis ir BMW trijų cilindrų, tiesioginio įpurškimo variklis. Tai pirmas tokio tipo variklis, naudojamas lengvajame automobilyje. Variklis pasiekia 170 kW (228 AG) galią, jo darbinis tūris yra vos 1,5 litro. Sujungus kartu šiuos du variklius, BWM i8 pasiekia bendrą 266 kW (357 AG) galią. Automobilis nuo 0 iki 100 kilometrų per valandą įsibėgėja vos per 4,4 sekundės. Jo maksimalus greitis yra 250 kilometrų per valandą (su elektroniniu ribotuvu).

Turbininis trijų cilindrų variklis „TwinPower“ turi kintamą vožtuvų reguliavimo mechanizmą, turbokompresorių ir labai tikslią tiesioginio įpurškimo sistemą, kuri degalus tiekia visai šalia uždegimo žvakių. Šiame variklyje naudojamos žvakės turi atitikti labai aukštus reikalavimus –jos turi užtikrinti gerą kontaktą su kuro mišiniu ir patikimą jo uždegimą aukšto slėgio ir stipraus oro-degalų mišinio srauto judėjimo sąlygomis.

NGK yra pasaulinė uždegimo žvakių gamybos lyderė, išskirtinėmis teisėmis tiekianti žvakes ir BMW automobiliams. 1,5 litro darbinio tūrio tiesioginio įpurškimo varikliui įmonė NGK sukūrė SILZKGR8C8S modelio žvakę. Tai dviguba brangaus metalo uždegimo žvakė „M12 bi-hex“,kurios centrinio elektrodo galas pagamintas iš iridžio ir kuri turi platinos plokštelę ant įžeminimo elektrodo.

Šie brangaus metalo elektrodai yra labai atsparūs kibirkščiavimo sukeliamai erozijai ir karštų dujų sukeliamai korozijai. Specialios konstrukcijos elektrodas pagerina kontaktą su mišiniu ir užtikrina gerą jo sudegimą. Uždegimo žvakė tiekiama kartu su pailgintu izoliatoriumi ir puodelio formos kontaktais. Tokia žvakės konstrukcija efektyviai saugo nuo perdegimo ir elektros išlydžių netgi esant labai aukštai uždegimo įtampai.

Įmonė NGK yra lyderė tarp originalios įrangos (OE) gamintojų, tiekianti uždegimo žvakes, pakaitinimo žvakes, NTK jutiklius. Įmonė „NGK Spark Plugs (UK) Ltd.“ savo veiklą vykdo jau daugiau kaip 40 metų, nuo to momento, kai ji tapo Japonijos įmonės padaliniu Anglijoje. Visai neseniai įmonė pristatė naują NTK išmetamųjų dujų temperatūros jutiklių (EGTS) seriją ir dar labiau praplėtė uždegimo ričių asortimentą.

Daugiau informacijos apie įmonę „NGK Spark Plugs (UK) Ltd.“ bei jos produktus ir paslaugas rasite internete adresu www.ngkntk.co.uk. Taip pat galite peržiūrėti naujausią internetinį leidinį adresu www.ngktorque.com.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!