NTK naujiena – apsukų greičio jutikliai

10 gruodžio 2018, 22:23

„Automechanika“ mugėje Frankfurte  „NGK SPARK PLUG EUROPE“ firma pranešė apie variklio apsukų jutiklių, alkūninio veleno ir paskirstymo veleno naujienas, įtrauktas į asortimentą. Dėl to „NTK Vehicle Electronics“ tapo didžiausią pasirinkimą automobilių jutiklių srityje turinčiu prekės ženklas.

Naujasis asortimentas siūlo klientams gamyklines atsargines dalis ir po „Automechanika“ parodos asortimente papildytus  NTK oro matuoklius, slėgio jutiklius kolektoriuje bei padidinto slėgio jutiklius.  Be kitų produktų grupių, įskaitant ir lambda jutiklius, išmetamųjų dujų temperatūros daviklius ir NOx daviklius, neseniai pasiūlyti gaminiai suteikia NTK kompleksinį sprendimą variklių jutiklių srityje.

Variklio apsukų, paskirstymo veleno ir alkūninio veleno jutikliai pateikia svarbią informaciją variklio valdymo blokui (ECU), nes informacija reikalinga, kad būtų užtikrintas tinkamas pavaros mechanizmo veikimas. Jie siunčia signalus, susijusius su alkūninio veleno, paskirstymo veleno padėtimi ir variklio apsukomis:

  • Alkūninis velenas, sujungtas su  stūmokliais ir pavarų dėže, paverčia linijinį ir vertikalų judesį į sukamąjį judesį, generuojant galią. Alkūninio veleno apsukų jutiklis pateikia informaciją apie jo apsukas ir padėtį.
  • Paskirstymo veleno tikslas – atidaryti ir uždaryti vožtuvus. Jis yra prijungtas prie alkūninio veleno, kuris jį varo. Paskirstymo velenas sukasi perpus mažesniu greičiu nei alkūninis velenas. Paskirstymo veleno padėties jutiklis nuolat matuoja veleno padėtį, todėl variklio darbas tinkamai sinchronizuojamas.

Abiejų jutiklių pateiktus signalus naudoja variklio valdymo kompiuteris (ECU), tam, kad būtų nustatyta, kuris iš cilindrų ar stūmoklių šiuo metu dirba. Remiantis šia informacija, valdiklis tiksliai nustato degalų įpurškimo momentą ir siunčia įtampą į uždegimo ritę. Ši įtampa sukelia kibirkštį ant uždegimo ritės. Visa tai užtikrina sklandų ir tolygų variklio darbą.

Naujasis NTK variklio apsukų ir padėties jutiklių asortimentas apima 567 nuorodas ir sudaro 88 %, rinkos arba 270 mln. Europos automobilių. Taigi, „NTK Vehicle Electronics“ tampa premium brand , siūlančiu variklio apsukų ir padėties jutiklius beveik kiekvienam automobilio modeliui. Asortimentas apima indukcinius jutiklius, kurie gamina analogišką signalą ir yra pagrįsti Hall efektu, kuris suteikia skaitmeninį signalą. Visi elementai buvo sukurti siekiant pašalinti originalių dalių silpnąsias puses. Visi jutikliai yra išbandomi ekstremaliomis sąlygomis, įskaitant šilumos smūgį temperatūroje nuo -25°C iki +135°C.

– Šie jutikliai užtikrina efektyvų kiekvieno variklio darbą, todėl didėjanti paklausa originalioms atsarginėms dalims nėra staigmena. Su dideliu malonumu „Automechanika“ mugėje pristatome tiksliai suprojektuotą elementų asortimentą, kuris didmeniniams platintojams ir dirbtuvėms suteikia naujas galimybes. Naujų gaminių įdiegimas yra ne tik sėkmingo kelio tęsimas, bet ir įrodymas, kad NTK iš tiesų yra rimtas visų jutiklių tiekėjas, – sako David Loy, firmos „NGK SPARK PLUG EUROPE“ marketingo direktorius atsarginių dalių rinkoje.

Kiekvienas variklio apsukų ir padėties jutiklis tiekiamas uždaroje pakuotėje, kuri apsaugo nuo korozijos ir dėl to galimų veikimo problemų. Aiški numeracija, traukianti žvilgsnį NTK pakuotė ir etiketės iš abiejų pusių palengvina platintojams prekių kontroliavimą. Jutiklius apsaugo uždari plastikiniai maišeliai, kurie leidžia lengvai matyti turinį. Be pačių jutiklių konstrukcijos, taip pat aiškios montavimo instrukcijos padeda greitai ir lengvai pakeisti jutiklius.

Dabar prieinami visi nauji paskirstymo veleno ir alkūninio veleno padėties jutikliai. Juos galima rasti visuose elektroniniuose kataloguose, pvz.: TecDoc. Be to, pirmą kartą buvo parengti trys NTK katalogai, atspindintys išplėstą jutiklių pasiūlą 2018-2019 m. Variklio apsukų, paskirstymo veleno padėties ir alkūninio veleno jutikliai, MAP/MAF jutikliai bei išmetamųjų dujų temperatūros davikliai ir lambda jutikliai. Kiekvienas katalogas yra atspausdintas 13 kalbų, taip pat pdf  formatu, kurį galima atsisiųsti iš „NGK SPARK PLUG“ internetinės svetainės. Nuskanavus kodą ant produkto pakuotės, galima gauti prieigą prie techninių vaizdo įrašų, pateiktų „YouTube“ kanale. Klientai paprašę gali papildomai naudotis specialiais techniniais mokymais.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!