Tvarumas: BORG Automotive 2023 metais taip pat pagerina savo „Ecovadis“ įvertinimą

8 gegužės 2024, 8:00

BORG Automotive, didžiausia automobilių atsarginių dalių atnaujinimo įmonė Europoje, 2023 metais vėl įvertino savo posistemių įvertinimo agentūros „Ecovadis“, pasaulinio lyderio tvarumo reitingų teikimo srityje. Kaip ir 2022 bei 2021 metais, įmonė buvo apdovanota „Bronzos“ statusu. Atnaujintojas taip pat ženkliai pašoko į priekį bendroje įvertintų įmonių rikiuotėje.

BORG Automotive nuo 2021 iki 2022 metų jau ženkliai pagerino savo pozicijas keliuose vertinimo kriterijuose. Tendencija, kuri tęsiasi ir dabartiniame įvertinime, atsispindi ne mažiau įmonės pozicijose palyginti su kitomis įvertintomis verslo subjektais. Kol 2022 metais BORG Automotive rikiavosi tarp geriausiųjų 43 procentų, 2023 metais pervežė net devynis procentinius taškus į viršutinį trečdalį ir šiuo metu yra tarp lyderiaujančių 34 procentų dalyvaujančių įmonių. Sėkmė, kuri ypač džiugina, atsižvelgiant į tai, kad „Ecovadis“ įvertinimo standartai praėjusiais metais buvo sugriežtinti. Pavyzdžiui, buvo pakeltos slenkstinės vertės ir apdovanojimų kriterijai.

„Tvarus įmonės valdymas mums yra ypač svarbus – juk kaip cikliškos ekonomikos dalis, mes keliam ypatingus reikalavimus savo darbui,“ sako „Compliance“ direktorius BORG Automotive Sten Højland. „Esame didžiuojamės, kad galėjome tobulėti kaip ir ankstesniais metais, taikant naujus įvertinimo standartus. Darysime viską, kad ši raida tęstųsi 2024 metais.“

Tikslas yra ambicingas, nes „Ecovadis“ dar kartą sugriežtino kriterijus sausio 1 dieną. „Bronzos“ sertifikatas bus skiriamas tik toms įmonėms, kurios yra tarp 35 procentų apklaustų įmonių viršūnės. Be to, visose keturiose kategorijose – žmogiškieji ištekliai, aplinka, etika ir atsakingi pirkimai – turi būti pasiekti bent 30 taškų. Todėl nebebus galima kompensuoti neigiamo rezultato vienoje kategorijoje išskirtiniais rezultatais kitoje. Ir last but not least, net jei įvertinimo laikotarpiu stebimi teigiami veiksniai, nebus suteiktas joks apdovanojimas, jei bus stebimi kritiniai incidentai.

Sten Højland: „Labai palankiai vertiname griežtesnes taisykles. Jos daro reitingą dar patikimesnį, skaidresnį ir patikimą – savybes, kurios yra būtinos mūsų pramonėje.“

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!