Oro sklendės vožtuvo gedimas

29 balandžio 2015, 21:29

Automobiliuose Peugeot Boxer, Iveco Daily, Fiat Ducato ir Citroen Jumper gali sugesti oro sklendės vožtuvas. Toks gedimas atsiranda dėl korozijos. Kaip elgtis diagnozavus tokį gedimą?

Galimi klientų nusiskundimai gali būti tokie: variklis dirba avariniu rėžimu, neveikiantis oro sklendės vožtuvas. Šios klaidos kodas yra P0638 „Oro sklendės vožtuvas – trūkęs laidas“.

Aukščiau išvardintuose automobiliuose vanduo arba drėgmė gali pasiekti oro sklendės vožtuvo jungtį. Vanduo patekęs į oro sklendės vožtuvo vidų gali visiškai sugadinti vožtuvą. Reikia atkreipti dėmesį ar ant vožtuvo ar jo jungties kaupiasi drėgmė. Jei pastebėjote drėgmės požymių, jums derėtų pakeisti oro sklendės vožtuvą arba laidą su jungtimi.

Išvardintuose automobiliuose nuo gamybos pradžios  buvo montuojamas vožtuvas 7523D, o nuo 2009 metų buvo montuojamas „Pierburg“ vožtuvas. Iki 2009 metų montuotą 7523D oro sklendės vožtuvą galima pakeisti naujesniu „Pierbug“ vožtuvu panaudojus adaptacinį kabelį 4.07360.49.0 ir galėsite sumontuoti „Pierburg“ vožtuvą 7.01754.10.0. Adaptacinis kabelis yra atsparus drėgmei.

Strapsnį parengė MS Motor Service

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!