Delphi diagnostikos testeriai ir pigūs pakaitalai

27 vasario 2017, 23:45

Delphi įmonė pasisako prieš pigius pakaitalus, kurie gali pakenkti geram įmonės vardui. Neautorizuoti prietaisai savo veikimu ir veikimo kokybe gali smarkiai skirtis nuo originalių. Atskirais atvejais gali net pakenkti testuojamo automobilio ECU.

Nesaugios testerių klastotės

Gebėjimas atlikti elektroninę diagnostiką pradėjo perversmą automobilių pramonėje. Transporto priemonės prijungimas prie kompiuterio ir tikslus gedimo  nustatymas leidžia sutaupyti laiką, pinigus ir supaprastina automobilio priežiūrą.

Aukštos kokybės diagnostikos testeris yra viena iš svarbiausių priemonių šiuolaikinėse dirbtuvėse, bet tik tuomet, kai suteikia tikslią informaciją apie testuojamą automobilį. Informacijos tikslumas, gaunamas kompiuterio ekrane, priklauso nuo testerio programinės įrangos ir nuo duomenų, nuskaitytų tiesiogiai iš transporto priemonės. Kiekvienas, įsigijęs autorinę programinę įrangą ir diagnostikos testerį iš Delphi, turi prieigą prie naujausių aktualijų, turi garantuotus diagnostikos rinkinio teisingus parametrus. Dabartinė licencija leidžia prieigą prie visų naujausių Delphi parinkčių, mokymų, Hot-line arba Neribotos garantijos.

Turguje galima nusipirkti prastos kokybės diagnostikos prietaisų kopijas. Išvaizda jie primena originalius Delphi testerius, bet jais atlikti matavimai dažnai atsilieka nuo to, ką siūlo autentiški prietaisai. Neoriginali įranga mažina pasitikėjimą autoservisu bei gali sukelti nepageidaujamų trikdžių klientui. Neoriginali produkcija neturi tokių išteklių ir finansų, kuriais disponuoja Delphi. Jie negali testuoti didelės grupės automobilių, kurie naudoja šiuolaikinius inžinierinius pasiekimus ir specialiai sukurtus kokybės standartus. Todėl yra grėsmė neoriginaliais prietaisais sugadinti testuojamo automobilio ECU komponentus.

Kaip galima atskirti Delphi produktą nuo pigios imitacijos?

Paveikslėlyje pavaizduoti du produktai su Delphi logotipu. Logotipas dešinėje yra nekokybiškas ir nerūpestingai pritvirtintas ant produkto.

Laikant prietaisus rankose, lengvai galima pajusti skirtumus. Originalas turi guminę apdailą, kuri leidžia prietaisą tvirtai laikyti rankoje. Tuo tarpu kopijos yra padarytos iš žemos kokybės slidaus plastiko.

Viršutinė Delphi prietaiso dalis užbaigta lygiu matiniu aliuminiu. Neoriginalūs produktai turi sidabro spalvos šviečiančią dangą. Oficialus Delphi DS150E VCI produktas turi Bluetooth, tuo tarpu dauguma imitacijų neturi tokio varianto. Jeigu testeris neturi įrengto Bluetooth, tai jau aišku, jog testeris neoriginalus.

Kitoje prietaiso pusėje turi būti šešiaženklis serijinis skaičius nuo „30” arba informacija, kur jis pagamintas. Ant originalaus Dephi produkto yra užrašas „Made in Sweden”. Ant prietaiso esantis užrašas „Made in China” žymi jo neoriginalumą.

Delphi prietaisas sveria 485 g, tuo tarpu neoriginalas dėl žemos kokybės medžiagų, Bluetooth ir faktinio vairavimo registravimo funkcijų nebuvimo (Fly Recorder), sveria tik 445 g. Prastos kokybės komponentai gali būti elektronikos prietaisų perkaitimo kaltininkais. Prietaiso apačioje yra anga MicroSD kortelei, kuri suteikia papildomas įrašymo galimybes (Fly Recorder).

Kompaktinis diskas su neoriginalia programine įranga yra nekokybiškas. Tokio disko nepatartina naudoti. Jo panaudojimas – reali grėsmė kompiuteriui. Programą testeriui galima atsisiųsti tiesiai iš http://europe.delphi-dso.com

Jeigu instaliuojant aktyvuosis papildoma programa, reikia nutraukti instaliaciją, nes programinė įranga yra neoriginali. Neverta rizikuoti naudojant neoriginalius produktus. Falsifikuotojai, pateikdami žemos kokybės kopijas ne tik pažeidžia įstatymus, bet ir gali sumažinti paslaugų kokybę, dirbtuvių teikiamą klientams. Jų teikiami produktai gali būti nesaugūs naudotojui, sukelti diagnozuojamo automobilio gedimus bei pateikti netikslius matavimus.

Reikia atminti, kad nelegalių programavimo kopijų naudojimas yra baudžiamas. Delphi imitacija traktuojama labai rimtai. Kiekvienas, kuris nukentėjo nuo distributoriaus, teikiančio padirbtas kopijas, gali pranešti elektroniniu paštu reklamacje@delphi.com .

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!