Utenoje ir Marijampolėje – nauji „Inter Cars Lietuva“ filialai

12 sausio 2016, 23:48

Iki tol „Inter Cars“ Lietuvoje turėjo dvylika skyrių. Tryliktasis filialas atidarytas Utenoje. Anksčiau šį miestą ir kone visą Rytų Lietuvos regioną aptarnavo Vilniaus ir Panevėžio filialai. Vis dėlto klientų poreikiai padiktavo pokyčius.

„Klientų šiame regione buvo nemažai, o prekių pristatymas tiek iš Vilniaus, tiek iš Panevėžio jiems nebuvo patogus, nes prekės buvo pristatomos vieną arba du kartus per dieną. Tačiau automobilius remontuojantiems servisams detalių prireikia gerokai daugiau nei vieną ar du kartus per dieną. Žinoma, iki tol dirbome gana sėkmingai ir klientai buvo patenkinti, bet jiems norėjosi geriau, greičiau, o ir mes patys matėme poreikį. Taip ir gimė mintis, kad Utenoje reikalingas filialas. Klientai pirko vis daugiau, jų poreikiai vis didėjo, todėl neturėjome kitos išeities – klientai mus privertė (gerąja šio žodžio prasme) atidaryti atskirą, specialiai jiems skirtą filialą, kad būtume arčiau jų“, – sakė filialo Utenoje vadovas Daumantas Tuškevičius.

Spalio mėnesį atidarytas naujas „Inter Cars“ padalinys įsikūrė adresu: Metalo g. 3C, Utena. Šis pastatas kurį laiką buvo apleistas ir jokia komercinė veikla jame nebuvo vykdoma – prieš kelerius metus čia buvo įsikūręs sporto klubas. O dabar čia veda atsarginių dalių ieškančių pirkėjų keliai.

„Turime aštuonių darbuotojų komandą. Pirmame aukšte beveik visame 750 kvadratinių metrų plote įsikūrė parduotuvė su sandėliu. Tad pagal plotą tai yra vienas didesnių „Inter Cars“ filialų Lietuvoje. Didelis sandėlis yra privalumas klientams – čia telpa daugiau detalių, todėl jiems nereikia laukti, kol jos bus atvežtos“, – kalbėjo D. Tuškevičius.

Kiekvienas „Inter Cars“ filialas turi savo statusą – pavyzdžiui, kai kurie gali prekiauti tik lengvųjų automobilių detalėmis, o sunkvežimių dalis gali vežti tik pagal užsakymą. Utenos filialas yra universalus – čia prekiaujama ir automobiliams, ir sunkvežimiams skirtomis dalimis, jos yra sandėliuojamos. Tuo jis skiriasi nuo kai kurių kitų mūsų šalyje veikiančių „Inter Cars“ filialų. Vadovo teigimu, veiklos pradžia pranoko lūkesčius, o prie to daugiausiai prisidėjo geras įdirbis ankstesniais metais.

„Sakoma, kad reikia triskart nusispjauti per petį ir pabelsti į medį, tačiau startas yra labai geras, nes apie 95 proc. Utenos regione veikiančių įmonių kompaniją „Inter Cars“ žinojo ir mums nereikėjo iš naujo pasakoti, kas esame – vis dėlto tai yra rinkos lyderė. Taigi, dirbame ir su ankstesniais klientais, ir su naujais, kurie anksčiau galbūt nematė galimybių bendradarbiauti, o dabar galėjo iš arčiau su mumis susipažinti“, – sakė D. Tuškevičius.

Jis pabrėžė, kad, atidarius filialą Utenoje, kitiems Rytų Lietuvos miestų klientams prekių pristatymas tapo dar patogesnis. Rokiškis, Zarasai, Ignalina – šie miestai taip pat gavo naudos. „Iki šiol su jais buvo bendradarbiaujama kaip ir su Utena, o dabar ir šiuose miestuose įsikūrę mūsų klientai prekes gauna greičiau. Todėl filialo Utenoje atsiradimas susijęs ne tik su šiuo miestu, bet ir su aplinkiniais miestais. Ne tik Utena pajus naudą.“

„Inter Cars“ plėtra į Uteną yra tarsi ženklas, kad mieste veikiantys automobilių srities verslininkai užmiršta sunkmetį. Detalių pardavėjai neslepia, kad jaučia ir nemenką tarpusavio konkurenciją.

„Kaip ir bet kuris automobilius mylintis miestas, Utena taip pat išgyveno krizės laikotarpį ir dabar bando iš jos išsikapstyti. Vietinių automobilių srities verslininkų padėtį vertinti sunku, tačiau pagal „Inters Cars“ rezultatus, laikotarpiu, kai Vilniaus filialas su šiuo regionu dirbo maždaug 5–6 metus, buvo fiksuojamas tik augimas. Taigi, šiame regione mums sekėsi neblogai, todėl ir atsirado atskiras filialas. Mieste konkurentų netrūksta, tačiau dėl to visiems tik geriau – klientai turi daugiau pasirinkimų, o mums yra naudinga šalia turėti konkurentus, nes galime greičiau tobulėti, dar labiau stengtis ir gerinti klientų aptarnavimą“, – reziumavo filialo Utenoje vadovas.

Marijampolėje – optimistinės nuotaikos

Kalbėdamas apie „Inter Cars“ filialo Marijampolėje atsiradimo priežastis, filialo vadovas Nerijus Sipavičius pasakojo, kad šis sprendimas buvo priimtas įvertinus rinką ir atlikus išsamias analizes, kurios dar kartą patvirtino, jog miestui išties reikalingas kompanijos skyrius.

„Marijampolė visada buvo patrauklus miestas automobilių ir detalių verslui. Naujo filialo atsiradimą lėmė kelios priežastys, tačiau viena svarbiausių buvo ta, kad „Inter Cars Lietuva“ siekia klientams sudaryti tokias sąlygas, kad jie galėtų prekes gauti kuo greičiau ir patogiau. Pajutome didelį ir pačių klientų poreikį atsirasti šiam filialui“, – sakė vadovas.

Gruodžio pradžioje veiklą pradėjęs filialas įsikūrė Marijampolėje, Stoties g. 8A. Anksčiau šioje vietoje buvo parduotuvė „Dacer“, o nuo šiol čia laukiami „Inter Cars“ klientai.

„Anksčiau čia taip pat buvo prekiaujama automobilių detalėmis. Patalpų plotas – beveik 1000 kvadratinių metrų, tad asortimentą planuojame turėti tikrai didelį. Iš pradžių visais „Inter Cars“ privalumais klientus bandys nustebinti 8 žmonių komanda, tačiau manau, kad artimiausiu metu darbuotojų skaičius sparčiai augs. Iš pradžių numatoma, kad bus aptarnaujami visi mūsų klientai, įsikūrę Marijampolės mieste, o vėliau laikas parodys, kokie bus klientų iš aplinkinių rajonų poreikiai, bet patirtis rodo, jog mumis pasitiki vis daugiau klientų“, – teigė N. Sipavičius.

Šiame padalinyje bus įprastai prekiaujama lengvųjų automobilių, sunkiasvorių automobilių, autobusų, priekabų detalėmis bei aksesuarais, čia taip pat bus galima rasti visą su transporto remontu susijusią įrangą ir įrankius. Tačiau tuo apsiriboti neketinama – ateityje planuojama atidaryti motociklų detalių bei aksesuarų skyrių.

Kalbėdamas apie konkurencinę aplinką, N. Sipavičius neslėpė, kad rinkoje tikrai yra nemažai stiprių žaidėjų: „Vis dėlto mes stengsimės būti įdomesni mūsų klientams. Mums labai svarbu patenkinti klientų lūkesčius, kad taptume dar geresniais jų draugais. Manau, nauji klientai labai greitai mus įvertins, o senieji klientai žino mūsų pranašumus, lyginant su konkurentais. Didžiausi mūsų privalumai – labai didelis prekių pasirinkimas, greitas ir kokybiškas prekių pristatymas, malonus aptarnavimas, techninės informacijos suteikimas klientams seminaruose ir t. t. Dabar rinkoje pastebimas stabilus kilimas ir mūsų klientų augimas. Labai tikimės, jog prie jų gerų rezultatų prisideda ir „Inter Cars“.

Matas Šalciukas

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!