MAN ir E.ON statys įkrovimo stotelių tinklą sunkvežimiams Europoje

15 liepos 2024, 9:21

Elektriniai sunkvežimiai neturi teisės egzistuoti be tinkamos infrastruktūros. MAN ir E.ON, du dideli prekės ženklai, ėmėsi bendradarbiauti, kad padidintų įkrovimo stotelių skaičių ir atitiktų naują rinkos realybę.

Įkrovimo stotelių tinklas sunkvežimiams

Planuojama infrastruktūra yra gana didelis žingsnis transporto pramonės elektrifikacijos link. Visoje Europoje bus įrengta 400 įkrovimo stotelių 170 skirtingų vietų. Dauguma stotelių bus išdėstytos MAN sunkvežimių aptarnavimo centruose, tačiau jomis galės naudotis visų modelių ir prekės ženklų vartotojai.

Daugiausiai įkrovimo stotelių bus įrengta Vokietijoje: ten jų bus net 125. Likusios bus išdėstytos Austrijoje, Didžiojoje Britanijoje, Italijoje, Danijoje, Čekijoje, Vengrijoje ir Lenkijoje.

– Europa užsibrėžė tikslą iki 2040 metų 90% sumažinti sunkiųjų komercinių transporto priemonių išmetamų teršalų kiekį. Raktas į šio tikslo pasiekimą yra elektromobilumas. Intensyviai investuojame į elektrinių sunkvežimių infrastruktūrą, kad nustatytume kryptį tvariai logistikai ir ekologiškoms tiekimo grandinėms. Beveik visi pagrindiniai gamintojai šiuo metu sutelkia savo plėtros tikslus į elektromobilumą. Norint pasiekti galutinį proveržį, mums reikia didelio našumo įkrovimo infrastruktūros, suprojektuotos Europos mastu. Džiaugiamės, kad kartu su MAN galime būti lyderiais šioje srityje, – sakė Leonhard Birnbaum, E.ON valdybos pirmininkas.

Stotelės bus statomos moduliniu principu. Pirmiausia bus įrengti 400 kW galios įkrovimo taškai, galintys įkrauti apie 300 kilometrų per 45 minutes. Pirmieji 80 taškų bus įrengti iki 2025 metų pabaigos.

Infrastruktūra ne be priežasties

MAN investuoja į įkrovimo stotelių infrastruktūrą ne be priežasties. Jau iki 2024 metų pabaigos planuojama gaminti sunkvežimius, kurių dienos rida sieks iki 800 kilometrų. 2025 metais bus atnaujinti elektriniai miesto autobusai, o nuo konvejerio nuvažiuos pirmieji elektriniai šio vokiečių prekės ženklo turistiniai autobusai.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!