Niekada daugiau „elektrinio“. Šis tyrimas patvirtino daugelio vairuotojų nuomonę.

14 birželio 2024, 22:04

Ar elektriniai automobiliai užvaldys rinką? Pasirodo, kad daugelis tokių transporto priemonių vairuotojų gali turėti visiškai kitokią nuomonę šiuo klausimu. Buvo atliktas tyrimas, kurio rezultatai gali nustebinti.

Elektrinių automobilių savininkų tyrimas

McKinsey & Co atliko labai įdomų tyrimą tarp elektrinių automobilių vairuotojų. Klausimas buvo, ar jų kitas automobilis taip pat bus elektrinis, ar su vidaus degimo varikliu? Pasirodo, didelė dalis Amerikos savininkų, turinčių „kištukinį“ automobilį, visai neketina pakartoti tokio transporto priemonės pirkimo sprendimo.

Didelė dalis, tai yra 46% respondentų, beveik pusė. Pasauliniu mastu tendencija buvo šiek tiek kitokia, nes panašų atsakymą davė mažiau nei trečdalis vairuotojų. Vis dėlto šis rezultatas gali būti šiek tiek šokiruojantis elektromobilių pramonei.

Priežastis? Galima buvo to tikėtis.

Vairuotojų problema nėra elektrinio automobilio vairavimo būdas, žiniasklaidos užtvindytos informacijos apie įvairius gaisrus, kuriuos gesinti trunka ilgiau nei vidaus degimo variklius turinčius automobilius, ar net ekologinės problemos, susijusios su akumuliatorių gamyba. Vartotojai iš viso pasaulio teigė, kad pagrindinė priežastis yra infrastruktūra, kuri vis dar nėra aukštai išvystyta. Tai sukelia sunkumų tolimesnėse kelionėse ir nereikalingą stresą.

Tai ne viskas. Yra ir kitų tyrimo rezultatų.

McKinsey & Co tyrinėjo sritį šiek tiek plačiau. Pasirodo, kad net 21% respondentų iš viso pasaulio niekada nenori persėsti į elektrinį automobilį. Tik 33% iš šių 21% nerimauja dėl infrastruktūros: 2/3 nurodo kitą priežastį.

Nors pesimistinis požiūris, bendri rezultatai rodo, kad šiek tiek daugiau vairuotojų nei 2022 m. svarsto galimybę įsigyti elektrifikuotą automobilį. 38% respondentų teigė, kad kitą kartą keisdami automobilį svarstys galimybę įsigyti įkraunamą hibridą arba elektrinį automobilį. Prieš dvejus metus tai buvo 37%. Augimas yra lėtas, bet pastebimas.

Tyrimai parodė, kad vartotojai visame pasaulyje turi labai skirtingas nuomones šiuo klausimu.

Tai gali būti susiję su regioniniais teisės aktų pokyčiais, šios technologijos (ir infrastruktūros) įdiegimo ir plėtros dinamika, tiekimo grandinėmis ar net pajamomis ir kainomis.

Tyrime dalyvavo 30 tūkstančių vartotojų iš 15 šalių, atsakingų už 80% pasaulinės elektrifikuotų automobilių pardavimo. Jie atsakė į apie 200 klausimų. Apklausa kartojama kas 2 metus, taigi kita numatyta 2026 m.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!