Naujos padangos elektriniams automobiliams nuo Hankook

27 gegužės 2024, 10:17

iON FlexClimate – tai naujas padangų modelis nuo Korėjos giganto. Įmonė Hankook savo novatoriškame projekte siūlo visasezonines padangas elektriniams lengviesiems automobiliams ir visureigiams, kurie papildo inovatyvią seriją iON.

Speciali padanga elektriniams automobiliams

Aukštos klasės padangų gamintojas Hankook pristato naująją iON FlexClimate, pirmąją Europos rinkoje visasezoninę padangą, specialiai sukurtą elektriniams automobiliams (lengviesiems ir visureigiams). Kartu su vasaros protektoriumi elektriniams lengviesiems automobiliams ir visureigiams iON evo Hankook, taip pat žieminiu protektoriumi iON i*cept, naujosios iON FlexClimate padangos papildo moderniausią padangų šeimą, pritaikytą esamoms ir būsimoms elektrinių transporto priemonių kartoms. Sukurtos su mintimi apie esamas ir būsimas elektrinių transporto priemonių kartas, Hankook iON produktai atitinkamų dydžių gali būti naudojami ir tradiciniuose vidaus degimo arba hibridiniuose automobiliuose, taip teikdami naudą energijos sąnaudų, triukšmo gamybos, resursų taupymo ir ilgaamžiškumo srityse, palyginti su tradicinėmis padangomis.

Naudojant naujausias technologijas, naujosios iON FlexClimate padangos siūlo aukštą našumą tiek vasaros, tiek vidutinėmis, tiek žiemos sąlygomis. Jų ypatybės, palyginti su tradicinėmis padangomis, apima ne tik puikų sukibimą su šlapia danga, bet ir ypač žemą pasipriešinimą riedėjimui bei mažesnį svorį, esant labai tvirtai konstrukcijai, kuri specialiai pritaikyta elektriniams automobiliams.

„Įvesdami naująją iON FlexClimate, mes atitinkame daugelio elektrinių automobilių vairuotojų lūkesčius, kurie tikisi padangos, galinčios užtikrinti puikų našumą nepriklausomai nuo metų laiko ir šio tipo variklio,“ sakė Sanghoon Lee, Hankook Tire Europe prezidentas. „Saulėtą dieną, per lietų ar ant sniego – mūsų naujosios iON serijos visasezoninės padangos užtikrina saugumą, leidžia nuvažiuoti ilgesnį atstumą vienu akumuliatoriaus įkrovimu, nepriklausomai nuo didelio transporto priemonės svorio, ir yra labai tylūs.“

Aukštas našumas ant šlapios ir apsnigtos dangos

Pagrindinė techninė naujųjų iON FlexClimate padangų savybė, kurios yra prieinamos tiek lengviesiems automobiliams, tiek visureigiams, yra specialios trimačios lamelės protektoriaus konstrukcijoje. Dėl jų padangos užtikrina puikų sukibimą tiek ant sausos, tiek ant šlapios ar lengvai apsnigtos kelio dangos. Be to, naujas, aukštos tankio silicio ir kitų subalansuotų žaliavų protektoriaus mišinys ProGrip garantuoja optimizuotą sukibimą su šlapia danga. Kad būtų užtikrintas tinkamas našumas ir ant sniego, padangos yra su aukšto tankio lamelėmis: taip vadinamos 2-in-1 lamelės kartu su papildomais grioveliais protektoriaus blokuose užtikrina tinkamą trauką ir stabdymo jėgą taip pat ant sniego. iON FlexClimate padangos turi M+S ir 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) ženklinimą, patvirtinantį, kad jos gali būti naudojamos visus metus Europos teritorijoje.

Optimizuotos elektriniams automobiliams

Atsakas įmonės Hankook į tipišką elektrinių transporto priemonių aukštesnį svorį yra sustiprintas naujosios iON FlexClimate padangos juosta, kuri naudoja ypač tvirtus aramido pluoštus ir užtikrina tolygų svorio paskirstymą per visą protektoriaus plotį. Tai leidžia padidinti kiekvienos padangos keliamąją galią, efektyviai užkerta kelią deformuojančių jėgų poveikiui didesniais greičiais, taip pat teigiamai veikia valdymo tikslumą ir stabilumą posūkiuose. Be to, tolygus svorio paskirstymas prisideda prie protektoriaus ilgaamžiškumo padidinimo. Naudojant naują Grip Boost technologiją kartu su aramido juosta, padangų šoninės sienelės standumas padidėjo 20 procentų, palyginti su tradicinėmis visasezoninėmis padangomis įprastoms transporto priemonėms[1], kas atsispindi važiavimo komforto pagerinime ir kontrolės padidėjime.

Išskirtinės riedėjimo pasipriešinimo atžvilgiu

Naudotas specialus protektoriaus mišinys iON padangose, turintis natūralią dervą, garantuoja aukštą ilgaamžiškumą ir mažesnį dilimą, palyginti su tradiciniais šio tipo produktais. Tuo pačiu metu užtikrinamas geresnis sukibimas, kuris leidžia saugiai perduoti didelius elektrinių transporto priemonių sukimo momentus ant kelio dangos. Dėl didelio natūralių aliejų kiekio mišinyje, iON produktai yra ekologiškesni ir tuo pačiu metu teigiamai veikia protektoriaus juostos ilgaamžiškumą. Dėl to Hankook iON FlexClimate padangos reikalauja mažesnio medžiagų kiekio, palyginti su tradicinėmis padangomis, turinčiomis tą patį eksploatavimo laikotarpį, todėl iON padangos yra lengvesnės ir be to, sumažina energijos suvartojimą važiuojant ir taupo energiją gamybos procese.

Modernus maišymo procesas ir Hankook Opti-Cure technologija

Naudojant šiuos procesus, iON FlexClimate padangų protektoriaus konstrukcija užkerta kelią nereikalingiems judesiams jos paviršiuje. Dėl to pastebimas energijos suvartojimo sumažėjimas ir riedėjimo pasipriešinimo mažėjimas. Todėl Hankook iON FlexClimate padangos prisideda prie didesnio nuvažiuojamo atstumo vienu akumuliatoriaus įkrovimu.

i Sound Absorber dėl mažesnio triukšmo lygio

Elektriniuose automobiliuose, kur nėra vidaus degimo variklio triukšmo, kiti garsai keleiviams tampa dar labiau pastebimi. Hankook iON serijos padangos buvo aprūpintos i Sound Absorber technologija ir yra itin aerodinaminės, todėl užtikrina daug žemesnį triukšmo lygį, palyginti su standartinėmis padangomis.

Hankook įveda naują iON technologinę sistemą

Naujos iON FlexClimate padangos naudojasi naujai įvestos „iON Innovative Technology“ privalumais. Tai yra išsamus technologinių sprendimų sistema, kurią sukūrė įmonė Hankook, siekdama dar labiau pagerinti tyrimus ir plėtrą, ypač elektrinių transporto priemonių padangų srityje. Sistema apima keturias pagrindines technologijas: i Sound Absorber (triukšmas), i Super Mileage (dilimas), i Perfect Grip (sukibimas) ir i Extreme Lightness (riedėjimo pasipriešinimas). Sistema apima iš viso 58 patentuotas technologijas, kurios prisidėjo prie iON padangų šeimos kūrimo. Tai apima patentus, susijusius su triukšmo mažinimu. Pavyzdžiui, ProDurable mišinio technologija, naudojant pažangų medžiagų mišinį, padidina padangos ilgaamžiškumą, taip pat Round Even technologija užtikrina tolygų padangos spaudimą ant kelio dangos.

Siekiant optimizuoti sukibimą, važiavimo komfortą ir riedėjimo pasipriešinimo mažinimą, buvo naudojamos kitos technologijos, įskaitant tarpusavyje sujungtas trimačias lameles Grip Claw, ProGrip mišinio technologiją, naudojant aukštos tankio silicio ir kitų ekologiškų medžiagų kombinaciją, taip pat ProCoupling technologiją, leidžiančią geriau paskirstyti silicio, optimizuojant naudojamą mišinį.

Naujos iON FlexClimate padangos Europos rinkoje bus prieinamos nuo 2023 m. spalio mėn., iš pradžių 8 dydžių, populiariausių elektriniams lengviesiems automobiliams ir visureigiams. Netrukus asortimentas bus papildytas ir pritaikytas kitiems populiariems dydžiams nuo 17 iki 21 colio.

[1] Palyginimas taikomas Hankook Kinergy 4S2 padangai, kuri daug kartų laimėjo visasezoninių padangų testus įprastoms transporto priemonėms.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!