Kaip veiksmingai dezinfekuoti oro kondicionierių?

7 balandžio 2024, 15:09

Be akivaizdžių naudų, turinčių oro kondicionierį, reikia būti pasirengusiam įsipareigojimams, susijusiems su jo priežiūra. Kondicionavimo sistemos veikimo būdas sukuria idealias sąlygas pavojingų sveikatai mikroorganizmų augimui. Todėl tikslus ir teisingas valymo bei dezinfekavimo procedūrų atlikimas yra kiekvienos tokias paslaugas siūlančios dirbtuvės pareiga.

Dažniausiai daromos klaidos

Dažniausia klaida, valant oro kondicionavimo sistemą, yra biocidinių savybių neturinčio preparato naudojimas. Tokiu atveju reikia patikrinti etiketę, ar joje yra leidimas, išduotas Vaistų, Medicinos prietaisų ir Biocidinių produktų registracijos tarnybos, ir ar produktas nėra pasibaigęs.

Taip pat pasitaiko, kad garintuvas nebuvo tinkamai išvalytas ir dezinfekuotas. Rekomenduojama kaskart valyti ir dezinfekuoti garintuvą slėginiu būdu. Pats drastiškiausias atvejis gali reikalauti garintuvo keitimo į naują.

Klaida, kurią daro dirbtuvės atliekančios dezinfekavimą, taip pat yra netinkamas sistemos džiovinimas. Po dezinfekavimo reikia atidaryti visus ventiliacijos kanalus ir maksimaliais sūkuriais įjungti ventiliatorių, priešingai vienas kitam, kelis kartus pakeiskite termostato nustatymą nuo minimumo iki maksimumo ir atvirkščiai. Visą procedūrą reikia atlikti dėvint kaukę, esant atviroms automobilio durims, o paskui kruopščiai jį išvėdinti.

Klaida yra ir salono filtro nesikeitimas. Garintuvo atveju tai yra sistema elemento, kuriame greičiausiai dauginasi grybai ir bakterijos. Salono filtro reikėtų keisti bent du kartus per metus. Seno filtro palikimas po kondicionavimo sistemos dezinfekavimo prilygsta nevykdytai paslaugai.

Kondicionavimo dezinfekavimas nėra sudėtinga procedūra. Tačiau, kad ji pasiektų laukiamą poveikį, reikia ją atlikti su deramu atidumu ir naudojant tinkamus priemones. Aplaidumas šioje srityje gali turėti nemalonias pasekmes sveikatai ar net gyvybei.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!