„Febi“ sprendimai: vandens pompos su sandarikliu pakeitimas

14 gegužės 2023, 13:21

„Febi“ specialistai pataria, kaip tinkamai pakeisti vandens pompą automobiliuose su 2.0 ir 2.2 dyzeliniais, tokių markių varikliais kaip: „Citroen“, DS, „Fiat“, „Ford“, „Jaguar‘, „Lancia“, „Land Rover“, „Mitsubishi“, „Opel‘, „Peugeot‘, „Toyota“ ir „Vauxhall“.

Vandens pompos gedimas 2.0 HDi ir 2.2 HDi varikliuose – diagnostika

Įsižiebęs įspėjamasis variklio aušinimo skysčio temperatūros indikatorius ir variklio valdymo indikatorius. Gedimo kodas „P0115 neteisinga aušinimo skysčio temperatūra“ buvo išsaugotas variklio ECU.

Kodėl vandens siurblys sugenda?

Gamykloje sumontuotoje vandens pompoje naudojamas plastikinis rotorius, kuris gali atsiskirti nuo pavaros veleno. Tokiu atveju vandens pompa sukasi nesukurdama variklio aušinimo sistemoje reikiamo skysčio srauto.

Kaip pakeisti vandens pompą?

  • Įsitikinkite, kad sistemos skystis atvėso, tada nuimkite aušinimo skysčio užpildymo angos dangtelį.
  • Nuimkite viršutinę įleidimo žarną nuo išlyginamojo bako ir padėkite ant tinkamos talpyklos.
  • Užveskite variklį ir leiskite jam veikti tuščiąja eiga. Iš žarnos turėtų tekėti aušinimo skysčio šlakelis. Didėjant variklio sūkiams, srautas turėtų padidėti. Aušinimo skysčio netekėjimas gali rodyti, kad vandens pompos rotorius nesisuka.
  • Nuimkite įtaisų pavaros diržą ir paskirstymo diržą.
  • Sugadintą vandens pompą pakeiskite nauja „Febi“ 39304, kuri turi su metaliniu rotoriumi patobulintą konstrukciją. Tai pašalina galimų vandens pompos su plastikiniu rotoriumi gedimų riziką. „Febi“ rekomenduoja kartu su nauja vandens pompa naudoti naują paskirstymo komplektą ir įtaisų pavaros diržą. Tai užtikrins variklio patikimumą.
  • Į aušinimo sistemą įpilkite šviežio aušinimo skysčio, tada išsiurbkite sistemą, kad pašalintumėte visą orą iš sistemos. Norėdami patikrinti, ar aušinimo sistema veikia tinkamai, užveskite variklį ir dar kartą patikrinkite aušinimo skysčio tiekimą į išlyginamąjį baką.
  • Ištrinkite variklio ECU saugomus klaidų kodus.

Daugiau informacijos galima rasti svetainėje partsfinder.bilsteingroup.com

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!