V formos rumbuoto diržo keitimas „Volkswagen“ automobiliuose – SKF instrukcijos

20 vasario 2023, 11:29

Deja, priešlaikinis V formos rumbuoto diržo susidėvėjimas yra dažna daugelio transporto priemonių problema. Laimei, pakeitimas nėra labai sudėtingas. Įmonė SKF pateikė savo nurodymus populiaraus „Volkswagen“ variklio – 1.9 TDI – pavyzdžiu.

Problemų kelia ir kintamosios srovės generatoriaus skriemulio sankaba (FAP), kuri yra viena iš pagrindinių prastos būklės kelių multi-V diržo įtempiklio gedimo priežasčių. Siekiant sumažinti ankstyvo gedimo riziką, SKF rekomenduoja vienu metu pakeisti visus multi-V pavarų sistemos komponentus, kad būtų išvengta garantijos problemų ateityje.

Dėmesio: Kai keičiate aukščiau nurodytas variklio dalis visada laikykitės transporto priemonės gamintojo rekomendacijų!

V formos rumbuoto diržo keitimo VW 1.9 TDI variklyje rekomendacijos

  1. Atjunkite akumuliatorių ir nuimkite ventiliatorių nuo viskozinės sankabos. Atlaisvinkite kondicionavimo diržo įtempiklį, tada nuimkite multi-V diržą ir nuimkite įtempiklį.
  2. Atsargiai atlaisvinkite įtempiklio ir diržo įtempimą naudodami 19 mm veržliaraktį. Jei FAP keičiate ant darbastalio, nuimkite variklio dangtį.
  3. Nuimkite diržą kartu su senu įtempikliu.
  4. Pakeiskite VKM 31013 multi-V diržo įtempiklį, vadovaudamiesi gamintojo rekomendacijomis dėl užveržimo sukimo momento (daugiau informacijos žr. „SKF Pole Position“ biuletenį Nr. 6 VKMA 31020).
  5. Pakeiskite VKM 31059 kondicionavimo diržo įtempiklį vadovaudamiesi gamintojo rekomendacijomis dėl užveržimo sukimo momento.

Šiame etape mechanikas gali išardyti kintamosios srovės generatorių ir pakeisti FAP skriemulį ant darbastalio arba, jei yra pakankamai vietos, jį išimti ir pakeisti neišardant generatoriaus.

Pakeitimas neišardant generatoriaus

Naudokite SKF VKN 350 įrankių rinkinį:

Nuimkite seną skriemulį:

Įdėkite naują sankabą VKM 03107 ir priveržkite momentu 80 Nm. Pakeiskite sankabos dangtį, įdėkite naują VKMV 5PK1432 V formos rumbuotą diržą.

Padarykite du pilnus apsisukimus su multi-V diržo sistema ir patikrinkite, ar diržas nukreipiamas ašine kryptimi. Pakeiskite alkūninio veleno aklę, sumontuokite oro kondicionieriaus kompresorių VKMV 4PK855 varantį diržą ir nustatykite pagal transporto priemonės gamintojo instrukcijas.

Keitimas ant darbastalio

Išardykite kintamosios srovės generatorių, vadovaudamiesi gamintojo rekomendacijomis, ir pritvirtinkite jį spaustuve su apsauginiais antdėklais (būkite ypač atsargūs, kad nepažeistumėte generatoriaus korpuso).

Naudokite SKF VKN 350 įrankių rinkinį.

Nuimkite seną skriemulį ir pakeiskite jį nauju FAP VKM 03107. Priveržkite momentu 80 Nm.

Uždėkite naują dangtelį, vėl uždėkite generatorių ant variklio atvirkštine nuėmimo tvarka. Tada pritvirtinkite naują VKMV 5PK1432 V formos rumbuotą diržą.

Padarykite du pilnus apsisukimus su multi-V diržo sistema ir patikrinkite, ar diržas nukreipiamas ašine kryptimi. Sumontuokite alkūninio veleno aklę, sumontuokite oro kondicionieriaus kompresorių VKMV 4PK855 varantį diržą ir nustatykite pagal transporto priemonės gamintojo instrukcijas.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!