Aušinimo radiatoriaus pažeidimas naudojant neteisingus varžtus

10 rugpjūčio 2022, 9:25

Įrengus naują aušinimo radiatorių, atsiranda nuotėkis ir aušinimo skysčio praradimas. Tai dažnai yra dėl montavimo klaidos.

Daugelio radiatorių gedimų priežastis

Vienas dažniausių nusiskundimų pakeitus aušinimo radiatorių yra nuotėkis. Daugeliu atvejų priežastis yra netinkamų varžtų montavimas. Jei kiekviename aušinimo radiatoriaus arba aušinimo skysčio ventiliatoriaus tvirtinimo taške yra tam tikro ilgio varžtai, atsitiktinė klaida gali turėti rimtų pasekmių

Tas pats būna, jei pamesti originalūs varžtai pakeičiami per ilgais. Abiem atvejais per ilgi varžtai gali prasiskverbti į aušinimo skysčio baką arba sukelti įtrūkimus radiatoriaus atramoje korpuse ir taip sukelti aušinimo skysčio nuotėkį.

Teisingas aušinimo radiatoriaus montavimas

Išmontuodami ir montuodami atkreipkite dėmesį į varžtų ilgį atitinkamoje surinkimo padėtyje. Galima naudoti tik gamintojo nurodytus varžtus, o pametus juos pakeisti to paties tipo ir ilgio varžtais. MAHLE aušinimo radiatoriai, pažymėti SIMPLE FIT, tiekiami su tinkamomis tvirtinimo medžiagomis, tokiomis kaip varžtai, tarpikliai, spaustukai ir kt. Jei aklinose angose ​​yra nešvarumų ar skysčio, prieš montavimą tai reikia pašalinti, pvz., suslėgtu oru. Priešingu atveju yra aušinimo radiatoriaus korpuso sugadinimo pavojus, net kai įsukami tinkamo ilgio varžtai.

Svarbu!

Pakeitę aušinimo sistemos komponentus, atsargiai išleiskite orą iš sistemos. Naudojant vakuuminį oro šalinimo įrenginį išvengiama netinkamo veikimo ir oro burbuliukų susidarymo. Naudokite tik gamintojo patvirtintą aušinimo skystį. Be to, visada būtina pakeisti atvirų jungčių (pvz., greitajungių, flanšų ir kt.) tarpiklius. Prieš montuodami, jie turi būti sudrėkinti švariu aušinimo skysčiu, kad būtų išvengta žalos dėl sauso montavimo.

 

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!