ABS. KOKYBINĖ IR TECHNINĖ INFORMACIJA

14 kovo 2022, 11:29

ABS

ABS turi daugiau nei 6 000 pozicijų gaminių, skirtų vairo ir pakabos sistemoms. Šie vairavimo saugumui svarbūs produktai formuoja gyvybiškai svarbų ryšį tarp transporto priemonės lingių laikomos ir lingių nelaikomos masės, užtikrindami pastovų komfortą ir vairavimo patogumo jausmą. Saugumas priklauso nuo šių komponentų gamybos, montavimo ir tikrinimo kokybės. Šiame straipsnyje pateikiamas išsamus kokybės tikrinimo aprašymas.

PRATARMĖ:

Vairo ir pakabos dalių eksploatavimo trukmė daugiausia priklauso nuo naudojamos medžiagos ir visų sudedamųjų dalių surinkimo kruopštumo ir tikslumo. Gamybos proceso metu – būtina atlikti griežtus kokybės patikrinimus. Bet kokiu atveju ir bet kokiomis sąlygomis yra svarbiausia užtikrinti vairavimo patogumą ir saugumą. Atkreipkime dėmesį į atskiras dalis.

ABS VAŽIUOKLĖS LANKSTAS:

Leidžia pakabai judėti vertikaliai, o ratui horizontaliai (iš kairės į dešinę). Važiuoklės lankstų grupė (kaip parodyta apačioje) turi tris pagrindinius komponentus. Ašį, atraminę įvorę ir guminę apsaugą. Važiuoklės lanksto ašis turi būti tiksliai apdirbta ir užgrūdinta. Atraminė įvorė preciziškai prisispaudžia prie ašies ir skersinės traukės. Šios dalys tepamos tik vieną kartą jų surinkimo metu. Guminė apsauga apsaugo važiuoklės lankstą ir užtikrina jo naudojimo ilgaamžiškumą. Taip pat guminė apsauga neleidžia tepalui ištekėti, o dulkėms ir vandeniui patekti į šarnyro vidų. Guminė apsauga prispaudžiama užspaudžiamuoju žiedu ir fiksuojančiu žiedu.

ĮVORĖ:

Valdymo svirtis turi judėti į viršų ir į apačią. Valdymo svirtis sukasi aplink įvorę. Šią įvorę sudaro metalinė vidinė ir išorinė movos, sujungtos tarpusavyje guma. Guma užtikrina judėjimą. Abi įvorės pritvirtintos. Išorinė įvorė įspausta į valdymo svirtį, o vidinė įvorė yra pritvirtinta prie važiuoklės. Gumos lankstumas užtikrina sukimąsi. Gumos naudojimas pakabos detalėse varavimui suteikia daugiau komforto. ABS įvorės – tai puikus stiprumo ir komforto derinys, užtikrinantis neprilygstamą ilgaamžiškumą.

PAVIRŠIŲ PRIEŽIŪRA

ABS valdymo svirtys puikiai apsaugotos nuo korozijos. Po valymo ir apdorojimo fosfatu (siekiant pagerinti galutinio sluoksnio sukibimą su dalimi), valdymo svirtys yra dengiamos milteliais. Miltelinis dažymas užtikrina puikias paviršiaus sukibimo savybes, ne išimtis ir sudėtingos formos detalės. Po džiovinimo suformuojamas patvarus apsauginis sluoksnis.

KOKYBĖS UŽTIKRINIMAS:

ABS produktai gaminami ISO sertifikuotose gamyklose, kurios užtikrina reikiamą ir pastovų kokybės lygį. Šios gamyklos taiko įvairius surinkimo ir gamybos etapų bandymus. ABS produktų vadovai reguliariai tikrina gamyklas, kad įsitikintų, jog laikomasi teisingų procedūrų. ABS produktai, siekiant patikrinti jų atitikimą OE produktų kokybei, reguliariai analizuojami ir testuojami nepriklausomoje laboratorijoje. Atliekami testai priklauso nuo bandomų produktų grupės. Apskritai bandymų pagrindinis tikslas yra įvertinti produkto galimą susidėvėjimą, jo ilgaamžiškumą ir patvarumą. ABS dirba kartu su gamintojais, kad išlaikytų/ pagerintų aukštą kokybės lygį. ABS siūlo platų produktų asortimentą, kurio dalis laikoma sandėliuose.

SURINKIMO KLAIDOS:

PRATARMĖ:

Vairo ir pakabos sistemų komponentai turi būti montuojami itin atsakingai. Kadangi jie užtikrina esminį ryšį tarp vairo/važiuoklės ir pakabos sistemų. Netinkamas montavimas gali pabloginti automobilio valdymo ir vairavimo komforto charakteristikas. Susidėvėjusios pakabos detalės gali pagreitinti kitų detalių, pvz., ratų guolių, susidėvėjimą. Keičiant vairo ar pakabos sistemos detales, yra rekomenduojama pakartotinai atlikti ratų suvedimą.

Metalinės ar guminės detalės gali susidėvėti greičiau jei jos bus montuojamos naudojant per didelį įtempimą ar išankstinę apkrovą. Guminiai komponentai užtikrina sukimąsi. Užveržiant varžtus, automobiliui nestovint ant ratų, guma jau nėra neutralioje padėtyje, o tai jau yra perteklinis sūkis. Kadangi pakaba juda aukštyn ir žemyn, guma sukasi daugiau nei buvo numatyta. Tai sukelia išankstinį įvorių susidėvėjimą. Guminiai, metaliniai valdymo svirčių komponentai turi būti veržiami, kai ratai stovi ant žemės.

Nerekomenduojama naudoti pneumatinių įrankių, nes didelis sukimo momentas gali sugadinti šarnyrą. Užveržkite šarnyrą iki norimo lygio naudodami rankinius įrankius. Tam tikrų įrankių naudojimas (pvz., aštrių įrankių, tokių kaip atsuktuvas) gali pažeisti guminę apsaugą. Pažeidus ją, į šarnyrą gali skverbtis purvas ir vanduo. Jų patekimas į šarnyro vidų gali sukelti susidėvėjimą anksčiau laiko.

Kai kurios įvorės turi būti montuojamos užtikrinant iš anksto nustatytą jų padėtį. Atsarginės detalės turi būti montuojamos tik ta pačia kryptimi. Visada atkreipkite dėmesį į keičiamos detalės padėtį ir įsitikinkite, kad atsarginė detalė yra montuojama lygiai taip pat. Netinkamas montavimas gali sukelti tokias pasekmes, kaip ankstyvas nusidėvėjimas ir mažesnis vairavimo komfortas. Keisdami dalis naudokite tik tinkamus įrankius. Smarkiau prispausti galite tik išorinį įvorės žiedą. Tepalai neturėtų būti naudojami, nes kai kurie tepalų tipai nesuderinami su guma.

/web.eoltas.lt

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!