Naujojo „Bilstein Group“ logistikos centro atidarymas Vokietijoje

23 lapkričio 2021, 11:36

2021 m. spalio 27 d., tai yra nepraėjus nė dvejiems metams nuo statybų pradžios, miesto merė Karin Welge ir grupės vykdantieji direktoriai – Jan Siekermann ir Karsten Schüßler-Bilstein – oficialiai atidarė naują „Bilstein Group“ logistikos centrą Gelzenkirchene. Šis kompleksas yra antrasis pagal svarbą „Bilstein Group“ logistikos centras Vokietijoje.

Naujasis logistikos centras, priklausantis lengvųjų automobilių ir sunkvežimių atsarginių dalių gamintojui ir tiekėjui, turi 45 000 kvadratinių metrų naudingojo ploto, jame įdiegti pažangūs automatizuoti logistikos procesai. Tai suteikia galimybę nepertraukiamai išduoti didelius prekių kiekius, taip pat vienu metu sandėliuoti ir gabenti kur kas didesnius prekių kiekius, nei įprastinių sandėlių atveju. Nuo 2022 metų vidurio „Bilstein Group“ iš čia gabens dalis lengviesiems automobiliams ir komercinėms transporto priemonėms visame pasaulyje.

Kitų metų pavasarį numatyto paleidimo metu bus konfigūruojama ir išbandoma logistikos programinė įranga. Iki tol įmonėje jau bus įdarbinta maždaug 200 naujų darbuotojų – nuo sandėlio darbininkų, biuro darbuotojų, informatikos specialistų iki mechatronikos inžinierių. Iki kitų metų pabaigos centro darbuotojų skaičius gali išaugti net iki 400.

– Pradėjus veiklą, čia atsiras daug svarbių darbo vietų, o ateityje šis skaičius dar padvigubės. Tai viena didžiausių pastarųjų metų investicijų regione, todėl dar labiau sveikiname „Bilstein Group“, – sakė Gelzenkircheno miesto merė Karin Welge.

– Žvelgiant į naujojo, 120 milijonų eurų vertės projekto apimtį, reikia pripažinti, kad tai didžiausia pavienė investicija mūsų įmonės istorijoje. Tačiau tai taip pat reiškia daugybę iššūkių, daugiausia dėl pandemijos apribojimų. Todėl esu ypatingai patenkintas laiku baigtais statybos darbais. Dabar su nekantrumu laukiu, kol naujasis logistikos centras pradės veikti, – sakė grupės vykdantysis direktorius Jan Siekermann.

Logistikos centras yra modernus ne tik technologine prasme, bet ir darnios plėtros atžvilgiu. Naujasis pastatas sunaudoja 45 % mažiau energijos, nei panašios konstrukcijos statiniai. Be to, čia įrengta beveik 6 000 kvadratinių metrų dydžio fotovoltinių plokščių sistema, o stogas dengtas 15 000 kvadratinių metrų plotą užimančiais želdiniais.

– Taikoma logistikos koncepcija suteikia mums galimybę apdoroti užsakymus ir paskirstyti atsargines dalis su mažiausiomis energijos sąnaudomis, – pasakojo Jan Siekermann.

2017 metais „Bilstein Group“ Gelzenkircheno mieste įsigijo 200 000 kvadratinių metrų dydžio žemės sklypą. Į du etapus suskirstytas gamybos procesas suteikė galimybę padvigubinti ligšiolinę logistikai skirtą erdvę.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!