„Jaguar XE“: ABS sistemos įspėjamoji lemputė

24 birželio 2022, 8:28

Vieno dirbtuvės kliento „Jaguare“ nuolat degė ABS įspėjamoji lemputė. Koks tai per problema? Problemos sprendimą pateikia „Autodata“ specialistai.

Vienas iš mūsų klientų atvyko į mūsų dirbtuves su 2016 m. „Jaguar XE“, kuriame dega ABS įspėjamoji lemputė, o gedimų kodai C0031 ir C0034 įrašyti į ABS valdymo kompiuterio gedimų atmintį. Pakeitėme abu priekinių ABS ratų greičio jutiklius ir automobilis kurį laiką važiavo gerai, tačiau dabar jis grįžo į dirbtuvę su tais pačiais gedimų kodais. Ar prieš keisdami rato greičio jutiklius, galvojate apie kitas gedimo priežastis?

Atsakymas: Taip, mes girdėjome apie aprašytą problemą, kuri turi taikosi „Jaguar XE“ modeliuose, pagamintuose nuo 2016 iki 2018 m. Taip yra dėl vandens nutekėjimo į ABS rato greičio jutiklį priekyje dėl susikaupusio ten vandens. Kad vanduo nesikauptų priekinėje stabdžių atraminėje plokštėje, išgręžkite vandens išleidimo angą tinkamoje vietoje priekinės stabdžių atraminės plokštės gale. Naudokite reguliavimo įrankį, kurį galima įsigyti „Jaguar“ dalių skirtuke, kad įsitikintumėte, jog vandens išleidimo anga yra išgręžta tinkamoje vietoje (1.1 pav.). Naudokite 6,0 mm grąžtą, kad padarytumėte išleidimo angą, įsitikinkite, kad grąžtas neišsikiša daugiau nei 64 mm nuo grąžto laikiklio. Sumontuokite naują ABS priekinio rato greičio jutiklį ir pakartokite veiksmus kitoje pusėje. Tai turėtų pašalinti problemą.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!