Balandį prasideda pirmasis „Extreme E“ lenktynių sezonas

24 kovo 2021, 9:56

Jau balandžio mėnesį oficialiai startuos inauguracinis įspūdingų bekelės lenktynių serijos „Extreme E“, kurios steigiantysis partneris yra technologijų kompanija „Continental“, sezonas. Balandžio 3 ir 4 dienomis specialiai šioms lenktynėms sukurtais elektriniais visureigiais „ODYSSEY 21“ lenktynininkai pradės pirmąsias kovas Saudo Arabijos dykumoje. Renkantis vietoves, kurioms gresia didžiausias ekologinis pavojus, „Extreme E“ serija bus siekiama atkreipti automobilių sporto gerbėjų, politikų, vietos gyventojų ir administracijos dėmesį į neigiamą klimato kaitos poveikį ir skatinti imtis veiksmų mažinant globalinį klimato atšilimą.

„Extreme E“ serijoje varžysis mažiausiai dešimt esamų ir buvusių skirtingų automobilių sporto šakų pasaulio čempionų. Vieni pirmųjų apie savo dalyvavimą lenktynėse pareiškė dabartinis „Formulės 1“ čempionas Lewisas Hamiltonas ir anksčiau šį titulą pelnęs Nico Rosbergas, taip pat prie jų prisijungė dar vienas šios lenktynių serijos pasaulio čempionas Jensonas Buttonas. Sportiniais „ODYSSEY 21“ visureigiais lenktyniaus ir trys Pasaulio ralio-kroso serijos čempionai Johan‘as Kristoffersson‘as, Timmy Hansen‘as ir Mattias Ekström‘as, taip pat tokios ralio žvaigždes kaip Sébastienas Loebas ir Carlos‘as Sainz‘as vyresnysis bei daug kitų garsių lenktynininkų.

Visos komandos naudos 440 cm ilgio, 230 cm pločio ir 186 cm aukščio Prancūzijos gamintojo „Spark Racing Technology“ sukonstruotus elektrinius „ODYSSEY 21“ visureigius. Toks itin tvirtas visureigis sveria tik 1780 kilogramų (vidutinis Dakaro ralyje dalyvaujančių visureigių svoris yra didesnis kaip dvi tonos, o galia siekia apie 300 AG), jo bendra dviejų elektros variklių galia siekia maždaug 550 AG ir leidžia iki 100 km/val. įsibėgėti vos per 4,5 sekundes, taip pat įvažiuoti net į 55 laipsnių įkalnę. Lenktynėse bus naudojamos specialiai šiems visureigiams „Continental“ sukurtos itin tvirtos 37 colių „CrossContact Extreme E“ padangos.

Technologijų kompanija „Continental“ yra steigiantysis partneris ir pagrindinis „Extreme E“ lenktynių serijos rėmėjas. Lenktynių etapai vyks tolimiausiuose planetos taškuose – Grenlandijoje, lietaus miškuose Brazilijoje, Ugnies Žemės salose Čilėje ir Argentinoje, dykumose Azijoje ir Afrikoje. Siekiant kuo mažesnio poveikio gamtai, etapai vyks specialiai parengtuose ruožuose ir bus transliuojami visoje Europoje.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!