“Clarios” investuoja į “Altris”. Žemos įtampos natrio-jonų akumuliatorių transporto priemonėms plėtra.

21 spalio 2024, 8:38

“Clarios” paskelbė apie strateginę investiciją į “Altris”, specializuojančią natrio-jonų akumuliatorių technologijoje. Bendradarbiavimo tikslas yra gaminti žemos įtampos natrio-jonų (Na-ion) baterijas automobilių sektoriui.

Bendradarbiavimas ir technologijų plėtros galimybės

“Clarios” bendradarbiavimas su “Altris” siekia patenkinti augantį tvarių sprendimų poreikį automobilių pramonėje, ypač pažangių žemos įtampos maitinimo sistemų srityje. Natrio-jonų akumuliatoriai, naudojantys lengvai prieinamus ir nekonfliktišus mineralus, yra idealus sprendimas šiam tikslui.

“Clarios”, gaminantis kas trečią žemos įtampos automobilių akumuliatorių pasaulyje, panaudos savo žinias akumuliatorių valdymo sistemų (BMS) ir programinės įrangos srityje kuriant Na-ion akumuliatorių sistemą. “Altris” susitelks į natrio-jonų elementų technologijos plėtrą.

Kiekvienai transporto priemonei, įskaitant hibridines ir elektrines, reikia žemos įtampos energijos šaltinio programine įranga pagrįstoms funkcijoms maitinti, tokioms kaip valdymas laidais ir stabdymas, autonominės funkcijos ir pagerintos funkcijos kabinoje. Natrio-jonų akumuliatoriai yra gerai pritaikyti šiems reikalavimams patenkinti, tuo pačiu būdami tvarūs ir lengvai perdirbami.

– Natrio-jonų akumuliatoriaus sprendimas puikiai papildo mūsų portfelį, derindamasis su ličio-jonų ir švino-rūgšties parinktimis, kad būtų užfiksuotos geriausios abiejų savybės: aukštas efektyvumas ir mažesnė kaina, – sakė Federico Morales-Zimmermann, “Clarios” viceprezidentas ir generalinis direktorius globalių OEM klientų ir technologijų srityje.

“Clarios” tikisi, kad investicija leis “Altris” pradėti komercinę gamybą 2026 metais.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!