Šios įmonės sudarė sutartį. Ji susijusi su padangų perdirbimu.

14 spalio 2024, 16:19

Trys didelės įmonės paskelbė pasirašiusios sutartį, kurios tikslas – sukurti uždarą padangų gamybos ciklą. Korporacijos nori sukurti išplečiamą ir tvarų tiekimo grandinės modelį, kuris leistų panaudotas padangas paversti naujomis.

Sukurta partnerystė sujungia trijų suinteresuotų įmonių stipriąsias puses: “Bridgestone” patirtį padangų gamyboje, inovatyvią “Grupo BB&G” pirolizės technologiją ir “Versalis” elastomerų gamybos pajėgumus. Įmonės bendrai dirbs prie naujų techninių sprendimų kūrimo ir įgyvendinimo, siekdamos sukurti efektyvią ekosistemą būsimam panaudotų padangų perdirbimui komerciniu mastu.

Kaip turėtų atrodyti bendradarbiavimas? Trumpai tariant: eksploatacijai nebetinkamos padangos (ELT) bus apdorojamos “Grupo BB&G” sukurtu pirolizės procesu. Šis procesas leidžia komerciniu mastu atgauti iš padangų vertingą pirolizės alyvą (TPO). Ši alyva tada bus perduota “Versalis”, kur bus panaudota aukštos kokybės elastomerų gamybai. Galiausiai “Bridgestone” naudos šiuos elastomerus naujos partijos padangų gamybai, taip uždarydama ciklą.

Požiūris į padangų perdirbimą pamažu įsilieja į pasaulines tvaraus vystymosi ir žiedinės ekonomikos tendencijas. Dėl “Bridgestone”, “Grupo BB&G” ir “Versalis” bendradarbiavimo panaudotos padangos gali įgyti “antrą gyvenimą”, o tai gali realiai prisidėti prie atliekų kiekio mažinimo ir aplinkos apsaugos.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!