„Hyundai i40“ galiniai stabdžiai – „Blue Print“ techniniai patarimai

27 lapkričio 2022, 18:01

Hyundai i40“ sedanas ir universalas sukurtas specialiai Europos rinkai. Šis modelis, dėl priimtinos kainų politikos, patrauklios išvaizdos ir plataus variklių  bei įrangos variantų, veiksmingai konkuruoja su „Ford Mondeo“.

„i40“ modelyje sumontuota nauja elektromechaninė stovėjimo stabdžių sistema, panaši į sprendimus, kuriuos naudoja  „Volkswagen“, „Renault“, „Volvo“, „Ford“ bei „ BMW“ firmos. Galinių stabdžių trinkelių ir diskų keitimo procedūra yra tokia:

  1. Patikrinti  stabdžių sistemą,  patikrinti stabdžių skysčio lygį ir būklę, galimą nutekėjimą ir stabdžių veikimą  Dėmesio: Dėl to, kad stovėjimo stabdis naudoja daug  energijos (apie 14-20  amperų), rekomenduojama prijungti prietaisą, įtampą elektros sistemoje. Esant įjungtam degimui, prijungti testerį prie 16 diagnostikos lizdo, tada patikrinti ABS ir elektrinio stovėjimo („rankinio“) stabdžių sistemų  klaidų kodus.
  2. Pakėlus automobilį, nuimti galinius ratus, ir patikrinti stabdžių vamzdelių, kabelių ir stovėjimo stabdžių cilindrų būklę, taip pat galines stabdžių trinkeles ir stabdžių diskus. Mažiausias disko storis yra 8,4 mm, o stabdžių kaladėlių- 2,0 mm.
  3. Naudojant tinkamą diagnostikos testerį nustatyti į remonto padėtį.
  4. Ištraukti du stabdžių kaladėlių 12 mm varžtus, o tada atsargiai išardyti ir atsargiai nulenkti gnybtą į vieną pusę, neperkraunant stabdžių žarnos ir pavaros mechanizmo.
  5. Nereikia įsukti stūmoklio – pakanka tik jį įstumti.
  6. Išmontuoti senas stabdžių trinkeles ir tvirtinančias spyruokles.
  7. Norint išmontuoti spaustuko jungtį (A) pirmiausia reikia atsukti pakabos jungties varžtą (B). Tai leis atsukti du spaustuko jungties varžtus (C).
  8. Nuimti varžtus, fiksuojančius galinį stabdžių diską ir išmontuoti jį. Išvalyti besiliečiančius paviršius ir esant reikalui prieš sumontavimą nuvalyti naujus stabdžių diskus.
  9. Sumontuoti apkabos varžtus, jungties varžtą ,tada įstatyti naujas stabdžių kaladėles ir tvirtinimo spyruokles – tada galima sumontuoti stabdžių kaladėles.
  10. Galiausiai prijunkite elektrinius stovėjimo stabdžių cilindrus ir patikrinkite , kaip veikia stabdžiai. Reikia patikrinti bet kokį stabdžių skysčio nuotėkį. Būtina patikrinti, ar nėra stovėjimo stabdžio ir ABS sistemos gedimų kodų. Po patikros priveržti ratus (sukimo momentas 88-108 Nm) ir atlikti bandomąjį važiavimą.

 

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!