Mažųjų kelionė į pusę kelio! Kas remontuoja 80 Fiat 126p automobilių?

9 liepos 2024, 8:42

Praėjusį penktadienį daugiau nei 80 Fiat 126p automobilių išvyko į ypatingą kelionę iš Varšuvos į Monte Cassino. Šio beprotiško projekto kilnus tikslas – padėti vaikams, nukentėjusiems eismo įvykiuose. Kaip mažyliai susitvarkė maršrute Lenkija-Slovakija-Vengrija-Rumunija ir kas pasirūpino, kad senovinės transporto priemonės pasiektų kelionės pusiaukelę?

Dėmesio: iš pradžių primename, kad Mažųjų kelionė yra labdaros projektas. Organizatorių tikslas – surinkti milijoną eurų fondams, padedantiems vaikams, nukentėjusiems eismo įvykiuose. Tai bus ne tik medicininė ir psichologinė pagalba avarijų aukoms, bet ir pagalba vaikams, praradusiems artimuosius eismo įvykiuose. Nuoširdžiai prašome paremti rinkliavą. Tai galima padaryti paspaudus nuorodą: https://zrzutka.pl/wielkawyprawamaluchow – tereikia pasirinkti bet kokią sumą ir persiųsti ją vienu iš galimų būdų. Q Service Castrol servisų tinklo darbuotojus ir rėmėjus raginame paremti specialią taupyklę šiuo adresu: https://zrzutka.pl/wielkawyprawamaluchow/s/qservicecastrol

Didelė kelionė – didelis aptarnavimas

Labdaros projekto organizatoriai suprato, kad kelionė kultiniais mažyliais neapsieis be techninių problemų. Jiems nebuvo netikėta net tai, kad jau starte, t. y. pakeliui į Kultūros rūmus Varšuvoje, kur įvyko oficialus kelionės pradžios renginys, sugedo net keturi automobiliai. Serviso darbuotojai buvo paruošti sunkiam uždaviniui ir aprūpinti atsarginėmis dalimis. Kartu su mažyliais išvyko keli serviso mikroautobusai, įskaitant mobilias projekto rėmėjo – Q Service Castrol serviso tinklo – dirbtuves ir su tinklu bendradarbiaujančio įrankių prekės ženklo Milwaukee mobilias dirbtuves.

Kelionės maršrute daugiausiai darbo, žinoma, turi… vilkikai. Ne visus gedimus galima pataisyti iš karto, kelio pakraštyje. Automobiliai pervežami į vakarinio susibūrimo vietą. Kai kelionės dalyviai eina miegoti, naktinės pamainos serviso darbuotojai imasi darbo. Čia vyksta viskas, ką gali įsivaizduoti žmonės, prisimenantys PRL laikus. Starterio remontas, sankabos ar galvutės tarpinės keitimas – tai užduotys, kurios visiškai negąsdina patyrusių serviso darbuotojų. Daugeliui iš jų lauko sąlygomis atliekami remontai nėra naujiena, nes jie kasdien bendradarbiauja su motorsporto komandomis, pvz., vieno iš renginio ambasadorių Rafało Soniko komanda.

Kaip MotoFocus komandai sekasi kelionėje?

Bartekas ir Witoldas kartu su kitu kelionės ambasadoriumi Janeku Mela (viduryje).

Kelionėje dalyvauja du MotoFocus.pl grupės atstovai – redaktorius Witoldas Hańczka ir įmonės prezidentas Alfredas Franke. Witoldas sudaro komandą su Bartoszu Ostałowskiu – drifto čempionu, kuriam šį kartą tenka suvaldyti savo polinkį važiuoti šonu posūkiuose. Ponams buvo priskirtas mažylis su varikliu ir pavarų dėže iš… Smart ForTwo. Visa tai tam, kad Bartekui būtų įmanoma naudotis transporto priemone, kurią jis vairuoja koja.

Deja, stebuklingas FSO ir Mercedes kūdikis, pavadintas Smartluch vardu, sunkiai ištveria kelionės sunkumus. Iki šiol automobilis jau du kartus atsidūrė ant vilkiko, nepaisant gana santūraus mūsų redaktoriaus vairavimo ir vidutiniškai sportinio Barteko požiūrio. Neoficialiai sužinojome, kad automobilyje kilo problemų su pavarų dėže, varikliu, vairo mechanizmu, turbokompresoriumi ir aušinimo sistema. Nors mechanikams netrūksta nuoširdaus noro, nežinome, kaip toliau klostysis mūsų ekipažo mažylio likimas.

Norint pasiekti variklį, būtina iškrauti visą bagažą. Tai mums nutiko ne kartą…

Nepriklausomai nuo to, ar Witoldas užbaigs kelionę, mūšio lauke dar turime vieną dalyvį. Alfredas pasinaudojo prezidentams skirta lengvata ir kartu su Macieju Oleksowicziumi, Inter Cars SA valdybos pirmininku, savo dalyvavimą kelionėje pradės tik jos pusiaukelėje – Rumunijoje. Komanda tada keliaus per Serbiją, Bosniją ir Hercegoviną bei Kroatiją, keltu persikels į Italiją ir užbaigs kelionę Monte Cassino kalvos papėdėje. Šioje ypatingoje lenkų tautinės tapatybės vietoje įvyks oficialus kelionės užbaigimas.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!