Opel Ampera – išsikrovusi 12 V baterija – priežastis

21 kovo 2024, 9:17

Opel Ampera yra automobilis, naudojantis gana specifinę hibridinę varančiąją sistemą. Čia degalų variklis atlieka elektrinės energijos generatoriaus vaidmenį, kuri yra saugojama baterijoje ir maitina elektrinį variklį, atsakingą už pavara. Šio transporto priemonės naudotojai dažnai praneša apie gedimą, kaip antai 12 V švino-rūgštinių akumuliatorių išsikrovimą. Kartais gedimo simptomas gali būti ir automatinis, sporadiškas auto-alarmaus įsijungimas.

Akumuliatoriaus išsikrovimas Opel Ampera automobiliuose

Aprašytas gedimas gali būti susijęs su bekontaktės centrinio užrakto sistemos gedimu. Dėl į klanką patekusio vandens bei korozijos, jutiklio imtuvas suvokia atidarymo užklausas, kurios perduodamos kaip signalas į kėbulo valdymo bloką. Tuo pačiu metu įsijungia transporto priemonės vidaus apšvietimas ir „pabunda“ borto elektronika, dėl ko gali padidėti srovės sunaudojimas ir dėl to – išsikrauti 12 V akumuliatorius. Jei diagnostika nerodo jokių gedimų įkrovimo sistemoje arba 12 V akumuliatoriuje, reikia patikrinti centrinį užraktą. Naudojant diagnostinę įrangą, reikia nuskaityti parametrus kėbulo valdymo bloke, o po to kaitalioti klankas vandenyje. Jeigu tai sukelia klankos parametrų pokyčius ar net vidaus apšvietimo įsijungimą, gedimo priežastis yra nustatyta. Tuo atveju reikia pakeisti atitinkamą klanką su integruotu jutikliu. Tas pats gedimas gali pasitaikyti ir kituose modeliuose, turinčiuose tą pačią centrinio užrakto sistemą. Visada reikia laikytis gamintojo nurodymų remontui!

ELEKTRINIŲ AUTOMOBILIŲ SAUGOS PRINCIPIJAI

Darbai, atliekami aukštos įtampos įrenginių arba jų artumoje, gali būti atliekami tik elektrotechnikos srityje apmokytiems ir atitinkamą kvalifikaciją turintiems asmenims. Netinkamas elgesys gali sukelti gyvybei pavojingas situacijas. Turi būti laikomasi kiekvienoje šalyje galiojančių taisyklių ir reglamentų, susijusių su darbais prie aukštos įtampos įrenginių.

Saugumo patarimas

Informacija ir praktiniai patarimai parengti HELLA įmonės, siekiant suteikti profesinę pagalbą automobilių dirbtuvėms. Informacija turėtų būti naudojama tik atitinkamai kvalifikuoto personalo.

šaltinis: HELLA TECH WORLD, nuotr. Stellantis.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!