„Ford S-MAX“: ribotas priekinio stiklo apliejiklio purkštuko veikimas

3 gegužės 2022, 9:59

„Autodata“ įmonė veda „Autodocta“ praktinį vadovą, kuriame pateikiami įprastų, tačiau sunkiai diagnozuojamų automobilių problemų sprendimai. Šį kartą aptariama problema – „Ford S-MAX“ priekinio stiklo apliejiklio defektas.

Peržiūros metu mūsų dirbtuvėje yra 2015 m. „Ford S-Max“, kurio savininkas skundžiasi dėl priekinio stiklo apliejiklio purkštuko tikslumo problemos. Stiklų apliejiklio purkštuko antgalio reguliuoti negalima, todėl įdėjome naują priekinio stiklo apliejiklio purkštuką, tačiau problema vis tiek išlieka. Ar jau girdėjote apie šią problemą?

Atsakymas: Taip, su šia problema jau susidūrėme „S-MAX“ modeliuose. Gedimas atsirado dėl netinkamo priekinio stiklo apliejiklio purkštuko nustatymo. Iš dalies nuimkite priekinio stiklo deflektorių, kad galėtumėte pasiekti priekinio stiklo apliejiklio purkštuką. Atjunkite priekinio stiklo apliejiklio purkštuką, bet palikite jį montavimo padėtyje. Supjaustykite poroloninę poveržlę, kurią rasite „Ford“ dalių skyriuje, į 10 mm ilgio gabaliukus. Tarp priekinio stiklo apliejiklio purkštuko galinės dalies ir priekinio stiklo deflektoriaus sumontuokite poroloninę poveržlę (1.1 pav.). Sumontuokite priekinio stiklo plovimo apliejiklio purkštuką ir priekinio stiklo deflektorių. Pašalinkite poroloninės poveržlės perteklių. Baigę remontą išbandykite priekinio stiklo plovimo sistemos veikimą, kad įsitikintumėte, jog problema išspręsta.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!