„Suzuki Vitara“: rezonansas vairuojant ir keisti garsai automobilio gale

2 vasario 2022, 11:09

Mechanikai „Suzuki Vitara“ automobilyje susidūrė su keista problema. Problemos sprendimą pateikia „Autodata“ specialistai.

Vienas iš mūsų klientų, turintis 2016 metų gamybos automobilį „Suzuki Vitara“, skundžiasi dėl vibracijos vairuojantir neįprastų garsų iš automobilio galo. Vizualiai apžiūrėjome automobilio važiuoklę, tačiau jokių gedimų neradome. Manome, kad pažeistas galinis diferencialas, bet nenorime, kad jis būtų pakeistas, nes tai brangi dalis. Ar kiti „Suzuki Vitara“ savininkai anksčiau pranešė apie tokius garsus?

Atsakymas: Taip, su aukščiau aprašyta problema jau susidūrėme keturiais ratais varomuose „Vitara“ modeliuose. Rezonanso ir triukšmo priežastis – netinkama galinio diferencialo tvirtinimo svirties konstrukcija. Naują galinio diferencialo tvirtinimo svirtį ir sukimo vibracijos slopintuvą galima įsigyti „Suzuki“ dalių skyriuje ir jie reikalingi šiai problemai išspręsti. Nuimkite ir utilizuokite galinio diferencialo tvirtinimo svirtį. Sukimo vibracijos slopintuvą uždėkite ant naujos galinio diferencialo tvirtinimo svirties ir priveržkite tvirtinimo veržlę tinkamu 18-28 Nm sukimo momentu (1.1 pav.). Įdėkite naują galinio diferencialo tvirtinimo svirtį atvirkštine nuėmimo tvarka. Atlikite bandomąjį važiavimą, kad būtų patikrinta, ar problema pašalinta.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!