Automobilių atsarginių dalių prieiga. Apklausos rezultatai.

28 lapkričio 2021, 8:16

Ar dirbtuvės Vidurio ir Rytų Europos pastebi mato automobilių atsarginių dalių prieinamumo problemą? Patikrinkite mūsų apklausos rezultatus.

Apklausos pagrindas.

Automobilius remontuojančios dirbtuvėse „MotoFocus“ atliktos apklausos tikslas buvo surinkti informaciją apie prekių trūkumą. Apklausa baigta 2021 m. spalio mėn. Dalyvavo joje 390 dirbtuvės iš Lenkijos, Lietuvos, Čekijos, Vengrijos, Bulgarijos ir Kroatijos.

Atsarginių dalių trūkumas

Rezultatai parodė, kad yra akivaizdi problema, susijusi su automobilių dalių prieinamumu kiekvienoje tirtoje šalyje, o labiausiai matoma problema yra Lenkijoje, Čekijoje ir Bulgarijoje, o mažiausia problema pastebima Lietuvoje.

Kokių dalių paprastai trūksta dirbtuvėse? Vidutinis rezultatas visoms šalims rodo, kad tai yra gerai žinomų prekių ženklų dalys. Daugiau nei pusė apklaustųjų skundžiasi dėl jų trūkumo. Kai kurių ekonominiai prekių ženklų ir pačių platintojų prekės ženklų trūkumas yra šiek tiek mažiau pastebimas.

Tačiau atrodo, kad dirbtuvės moka susidoroti su šia problema, nors skirtingose rinkose pasirenkami skirtingi metodai.

Dėl reikalingų dalių užsakymo problemų dirbtuvių darbuotojai praleidžia daugiau laiko jų paieškai. Vidutiniškai daugiau nei 2/3 dirbtuvių mano, kad problemos, susijusios su dalių prieinamumu, apsunkina jų darbą. Problemos mastą galima nustatyti patikrinant, kiek laiko vidutiniškai dirbtuvės praleidžia rengdamos klientams paslaugų kainoraščius (įskaitant galimų dalių paiešką). Kartais jie praranda iki 6 valandų per dieną. Toliau esančioje diagramoje pateikiama detalesnė informacija.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!