Automobilių remonto rentabilumo skaičiuoklė

2 spalio 2020, 15:30

Naujame mūsų remonto skaičiuoklės leidime patikrinimo tris populiarias dirbtuvių paslaugas. Kuri iš jų bus pelningiausia? Pateikiame mūsų Vidurio ir Rytų Europos šalių skaičiavimus.

Sankabos, priekinių amortizatorių ar padangų pakeitimas? Paklausėme, kuri iš šių dirbtuvių paslaugų yra pelningiausia automobilių remonto dirbtuvėms? Nors, žinoma, mes žinome, kad daugelis pasakys, jog keičiant lemputę darbo valandos kaina yra didžiausia.

Kad bandymas būtų kuo patikimesnis, kaip remontuota transporto priemone pasirinkome gerai žinomą 2010 metų „Volkswagen Passat B7“ modelį, būtent versiją su populiariu 2.0 TDI (140 AG) varikliu, priekine pavara ir mechanine pavarų dėže. Patikrinome kiekvieno remonto pelningumą tikrindami paslaugos kainą, pirkimo ir dalių pardavimo kainą, o taip pat mechaniko skirtą pakeitimui laiką. Darėme prielaidą, kad paslauga bus teikiama tik viename stende, bet nepertraukiamai 8 valandas.

Priėmėme pavyzdinius produktų prekių ženklus ir vidutines didelių platintojų siūlomas mažmenines kainas iš visų aštuonių šalių. Be abejo, šiuos produktus galima nusipirkti pigiau, o dirbtuvėms taikomos įvairios nuolaidos. Tačiau turėjome padaryti tam tikras prielaidas analizei. Tai reiškia orientacines kainas ir numatomas nuolaidas, kurias teikia platintojai.

Vieniems mūsų vidutinės paslaugų kainos gali atrodyti gana žemos, kitiems aukštos. Tačiau reikia atsiminti, kad apklausoje dalyvavo priklausančios ir nepriklausančios įvairiems tinklams dirbtuvės, tiek iš didelių, tiek mažų vietovių, taip pat iš skirtingų šalių, nors iš vieno CEE regiono. Todėl, žinodami savo rinkos kainas, galite jas lengvai palyginti su nurodytais vidurkiais.

Padangų pakeitimas yra paslauga, kuri trunka 43 minutes, tai reiškia trumpiausiai, lyginant su daug laiko reikalaujančia veikla, tokia kaip sankabos (321 min.) ar amortizatorių (140 min.) pakeitimu. Tai reiškia, kad atliekant padangų keitimą per 8 valandas be pertraukos, viename stende galima būtų aptarnauti net 11 automobilių – tai yra daug daugiau nei vykdant kitą veiklą.

Apklausos metu taip pat klausėme apie atskirų paslaugų kainas, kaip ir galima tikėtis, vairuotojas mokės daugiausiai už sankabos pakeitimą ir mažiausiai už padangų pakeitimą. Remdamiesi surinktais duomenimis, apskaičiavome vidutinę kainą, gautą per darbo valandą.

Matematika nemeluoja…

Pelningiausia iš visų aukščiau išvardintų paslaugų pasirodė padangų pakeitimas kiekvienoje šalyje, kur mūsų skaičiuoklė buvo naudojama. Tiesa, tiek vidutinė padangų keitimo paslaugos kaina, tiek pridėta marža parduodant jas yra daug mažesnė nei sankabos ar amortizatorių atveju, tačiau dėl gana trumpo laiko ši paslauga pasirodo pelningiausia.

Laiko, kainos ir pardavimo maržos santykis.

Darant prielaidą, kad ta pati paslauga bus atliekama visą dieną viename dirbtuvės stende (be pertraukų), pelnas iš padangų pakeitimo (atsižvelgiant į jų pardavimo maržą) bus 100 Eur didesnis nei iš sankabos komplekto pakeitimo bei 200 Eur didesnis nei iš amortizatorių pakeitimo.

Žinoma, reikia žinoti, kad tai yra grynai teorinis skaičiavimas neatsižvelgiant į jokias išlaidas.

Apie bandymą:

Vartotojų pateiktų į skaičiuokle duomenų analizės metu buvo pašalinti dvigubi apklausos užpildymai bei tie, kurie neabejotinai atrodė neteisingi. Tyrime dalyvavo 453 automobilių dirbtuvių atstovai iš aštuonių Vidurio ir Rytų Europos šalių.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!