Kaip paruošti akumuliatorių žiemai?

6 spalio 2015, 23:00

Pateikiame keletą taisyklių, padėsiančių tinkamai paruošti akumuliatorių žiemai.

Užvedant variklį sudėtingomis žiemos sąlygomis, nereikėtų tuoj pat įjungti visų elektrą naudojančių įrenginių.

Prieš užvedant variklį, reikia paspausti sankabos pedalą, kad būtų suma­žintas starteriui tenkantis pasipriešinimas, o kartu ir akumuliatoriaus sro­vės naudojimas.

Papildoma įranga, naudojanti daug elektros energijos, pavyzdžiui, stiklų, veidrodėlių ar sėdynių šildymas, užvedus variklį turi būti išjungta atitinka­mam laikui, per kurį generatorius gali įkrauti akumuliatorių.

Važiuojant automobiliu trumpus atstumus, reikia nepamiršti stebėti aku­muliatoriaus būklės ir, jei reikia, jį įkrauti – ypač žiemos metu.

Atminkite, kad krauti akumuliatorių reikia ne didesne srove nei 1/10 jo talpos (pavyzdžiui, 60 Ah – 6 A, 100 Ah – 10 A). Tokiu būdu išvengsite akumuliatoriaus perkrovos, kuri gali jį sugadinti.

Prieš žiemą reikia atlikti akumuliatoriaus paruošimo darbus, t. y. išvalyti patį akumuliatorių ir jo kontaktus, patikrinti krovimo įtampą ir srovės nuotėkį automobiliui stovint. Nešvarus ir drėgnas akumuliatorius išsikrauna, nes jo korpusas tampa laidus, užteršti kontaktai sąlygoja įtampos kritimą, per didelė arba per maža įkrovimo įtampa sugadina akumuliatorių, o dėl di­desnio nei 50 mA srovės nuotėkio stovint akumuliatorius gali išsikrauti vos per kelias dienas, kai automobilis nenaudojamas.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Anonimas, 16 spalio 2015, 14:02 0 0

Padeda ir begiu rankinos keletas judesiu pries uzvedima.-)

Atsakyti