Koronaviruso poveikis Jūsų dirbtuvei – rezultatai

24 balandžio 2020, 10:22

Dėkojame dirbtuvių atstovams už gausų dalyvavimą mūsų apklausoje. Su COVID susijusi situacija yra dinamiška, todėl stengiamės kuo greičiau pateikti rezultatus.

Tyrimas parodė, kad dirbtuvių nuostoliai yra dideli.

Vidutiniškai pandemijos padarinius dirbtuvės vertinimas 7,1 balo. Atsakymai buvo paduodami nuo 1 iki 10 balų skalėje. Kur 10 reiškia, kad pandemija labai paveikė dirbtuvės veiklą.

Verta paminėti, kad daugiau nei 20% apklaustųjų nurodė aukščiausią atsakymą – 10, tai rodo, kad dirbtuvėse kilo rimta krizė.

Daugelis, net 59% dirbtuvių, pripažino, kad prarado daugiau nei pusę klientų.

Džiaugiamės, kad didžioji dauguma, tai yra 93% dirbtuvių ėmėsi tinkamų veiksmų, kad apsaugotų darbuotojus ir klientu s nuo virusinės infekcijos.

Deja, dėl krizės beveik 30% dirbtuvių turi problemų dėl dalių įsigijimo ar jų pristatymų. Mūsų naujos platintojams skirtos apklausos dėka, artimiausiu metu bandysime nustatyti panašių problemų ateityje rizikos mastą.

Žinoma, nenuostabu, kad dirbtuvėse jau ketinama įvesti taupymo priemones. Deja, suplanuota veikla didžiąja dalimi įtakos įmonių plėtros sustabdymą. Beveik 40% apklaustųjų pareiškė, kad ribos investicijas į dirbtuvių įrangą, o 20% jau galvoja apie darbuotojų įdarbinimo išlaidų sumažinimą.

Be sveikatos apsaugos, svarbia kiekvienos vyriausybės užduotis – remti ekonomiką. Deja, net 35% dirbtuvių atstovų numato, kad nesinaudos vyriausybės pagalba.

Be abejo, šiame krizės etape prognozuoti kažką yra labai sunku. Rinkos pokyčiai niekada nebuvo tokie greiti kaip šiandien ir, deja, greičiausiai niekada nebus tokie lėti, kaip dar neseniai buvo.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!