Ataskaita apie populiariausias automobilių spalvas

21 vasario 2018, 20:23

Firma „Axalta Coating Systems“ paskelbė, kokios spalvos populiariausios automobilių rinkoje (Global Automotive 2017 Color Popularity Report).

Ataskaita patvirtina baltos spalvos dominavimą. Antrą vietą užima tamsi spalva (16 procentų), o trečią vietą užima pilka ir sidabrinė (po 11 procentų).

Svarbiausia informacija apie atskirus regionus, įtrauktus į spalvų populiarumo, ataskaitą:

  • Spalvos pasaulyje: Atsižvelgiant į aukščiausią baltos spalvos poziciją, yra sukurta prabangių transporto priemonių perlamutro spalvų naudojimo tendencija. Perlamutro atspalvių dalis 2017 m .padidėjo net keturiais procentais.
  • Afrika: Pilka spalva užima 3 % , kartais pasiekiama 11 %.
  • Azija: Balta yra populiariausia šio regiono spalva, tai sudaro 52 % visų pardavimų. Kinijoje baltos spalvos populiarumas siekia 62 % ir tai yra geriausias rezultatas. Japonijoje balta spalva  su perlamutriniu atspalviu užima 28 % rinkos.
  • Europa: Populiariausia spalva yra pilka – 20% pardavimų. Pilka spalva yra populiariausia Europoje, daugiau negu bet kuriam kitam regione.
  • Šiaurės Amerika: Pilka tampa vis populiaresnė, o ypač kompaktinių / sportinių transporto priemonių segmente ir didėja šešiais procentų punktais pasiekdama 16 %.
  • Rusija: Populiariausia spalva balta, užfiksuotas padidėjimas – nuo 28 %. iki 32 %, o sidabrinės spalvos padidėjo trimis procentiniais punktais.
  • Pietų Amerika: Pilka spalva kelia didelį susidomėjimą, pardavimai išaugo nuo 8 % iki 11 %.

– „Madingi balti dažai – tai dažniausiai pasirenkama spalva pasaulyje“, – sako Nancy Lockhart, „Axalta Global Color Marketing Manager“.  – „Pearl White“ šiais metais turi keturis procentinius punktus. Ši daugiasluoksnė lako spalva naudojama visuose segmentuose, o populiariausia Japonijoje. Savo padėtį rinkoje stiprina ypač ryškios ir gyvos spalvos. Susidomėjimą kelia šviesiai pilka ir šviesiai mėlyna bei vidutiniško ryškumo mėlynos spalvos atspalviai“.

– „Automobilių dažų spalvos keičiasi laikui bėgant“, – sako Elke Dirks, „Axalta Automotive OEM Color Designer, Europe, Middle East and Africa“. – „Neseniai žydra spalva tapo populiari įvairiose versijose, nuo labai chromatinių atspalvių ir ryškių metalinių spalvų. Pilka įgijo populiarumą kaip eilinė kita spalva, pakeičianti neutralius atspalvius“.

– „Balta lieka aukščiausioje pozicijoje, tačiau tai dar ne viskas, – sako Annie You, „Axalta OEM Color Designer“. – „Mūsų klientai taip pat vertina ataskaitoje apibūdintas subtilias tendencijas. Pavyzdžiui, Indijos pirkėjai mėgsta sidabrinę spalvą daugiau nei kiti regionai – net 30%. Apskritai Kinijoje gaminama daugiau baltų automobilių nei bet kuriame kitame regione, iš kurių 47 procentai yra baltos spalvos, o 15 procentų – perlamutrinio atspalvio“.

– „Axalta“ metinės iniciatyvos, susijusios su automobilių spalvomis, tokiomis kaip: spalvų populiarumo ataskaita ir metų automobilio spalva, padeda apsispręsti automobilių gamintojams dėl būsimų spalvų tendencijų“, – tvirtina Lockhart. – „Be to „Axalta“ remiasi 150 metų patirtimi, joje dirba tarptautinė mokslininkų ekspertų grupė, kurios užduotis – puikiai suderinti naujausias technologijas su tendencijomis“.

Daugiau informacijos apie „Axalta“ kasmetinę pasaulinę 2017 m. automobilių spalvų populiarumo ataskaitą  galima rasti adresu axalta.com/color.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!