Transporto priemonių vidaus apšvietimo tendencijos

24 lapkričio 2017, 0:33

Automobilių pasaulyje naujausia tendencija yra automobilių salono apšvietimas. Gamintojai siūlo įvairius sprendimus, kurie ne tik padidins komfortą (suteiks galimybę skaityti keliaujant naktį), bet ir palengvins važiavimą.

LED apšvietimo rinka jau daugelį metų turi didelį potencialą automobilių rinkoje. Naujos tendencijos ir naujos technologijos atveria naujas verslo perspektyvas, o LED automobilių apšvietimo mados modelis leidžia savo kūrėjams pasiūlyti daugiau patrauklių sprendimų. Vidaus apšvietimas atlieka vizualines savybes ir gali suteikti salonui prabangos charakterį. Bet tai ne vienintelis jo privalumas. Prieš keletą metų BMW ir Ilmenau Technikos universiteto atlikti tyrimai parodė, jog papildomas apšvietimas automobilio salone  padidina vairuotojų koncentraciją ir mažina nuovargio simptomus.

Kalbant apie automobilio apšvietimą, pirma mintis, kuri ateina į galvą, yra išoriniai apšvietimo elementai – priekiniai žibintai, posūkių lemputės. Šviesos diodai, sumontuoti transporto priemonės išorės apšvietimui, sukurti taip, kad maksimaliai padidėtų šviesos pasiskirstymas. Tačiau salone yra keletas svarbių apšvietimo taškų. Automobilių salono apšvietimo miniatiūrizavimas yra gamintojų tikslas.  Mažas medžiagų kiekis reiškia didesnes galutinio produkto komplektavimo galimybes, kas lemia veiksmingumą ir universalumą.

Gamintojai vis labiau suteikia vartotojams galimybę individualizuoti savo užsakymus, siūlydami jiems personalizuotą spalvinį apšvietimą, kuris gali suteikti automobiliui unikalumą. Vidaus apšvietimo panaudojimo efektyvumas padeda jų dinamikai. Šviesos diodai pakeičia šviesos spalvą ir intensyvumą, priklausomai nuo to, ką daro vairuotojas šiuo metu – ar vairuotojas orientuojasi į vairavimą, ar nori  sustojęs atsipalaiduoti. Vidaus apšvietimas gali  būti labai praktiškas, kai jis sumontuojamas ant grindų, išilgai dangos arba virš vairuotojo.

Dinamiškas automobilio salono apšvietimas gali pasitarnauti ne tik vairuotojams, bet ir automobilio keleiviams. Priklausomai nuo to, kaip norime keliauti, galime nuspręsti, koks turi būti salono apšvietimas – netrukdantis vairuotojui vairuoti. Šviesos nustatymai leidžia jiems pasirinkti tiesioginį darbo vietos apšvietimą arba minkštą, išsklaidytą šviesą nukreiptą į  automobilio stogo liniją, kuri padeda pailsėti važiuojant.

„Osram Opto Semiconductors“ pristato naujoves ir realizuoja individualius klientų užsakymus. Įskaičiuotas platus LED interjero apšvietimo asortimentas. Naujausias, novatoriškas produktas – vidaus diodas „Topled E1608“, kuris šviečia tris su puse karto ryškiau nei ankstesni gaminiai, o yra net 20 kartų mažesni už juos.

Autonominiai automobiliai ir ateities apšvietimas

Autonominiai arba savaeigiai automobiliai vis dažniau vadinami automobilių pramonės ateitimi. Galima tikėtis, kad jų įvedimas lemia pokyčius apšvietimo sektoriuje. Stambiausi gamintojai, pavyzdžiui „Ford“, numato, kad Head-up ekranai ir plonasieniai tranzistoriai ateityje ne tik perduos techninę informaciją ir navigaciją, bet ir ryšį bei pramogas. Dinaminės šviesos sekos taip pat veiks kaip pagalbinė sistema pusiau autonominiuose automobiliuose, kur galės informuoti vairuotoją apie vairavimo perėmimą bei vairavimo režimo keitimą.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!