Transporto kompanijos bandymais patvirtino „Continental“ padangų efektyvumą

10 gegužės 2016, 23:00

• Europos transporto kompanijos dalyvavo „Beat the Best“ taupaus važiavimo konkurse;
• Konkurso dalyviai važiavo degalus taupančiomis „Conti EcoPlus“ padangomis;
• Vilkikui sumontavus trečiosios kartos „Continental“ padangas per metus sutaupoma iki 5000 eurų.

Hanoveris, 2016m. gegužės mėn.„Continental“ aukščiausios klasės padangos ne tik pasižymi itin didele rida ir patikimomis važiavimo savybėmis, bet ir išsiskiria ypatingu degalų taupymu. Tą patvirtino ir neseniai pasibaigęs „Beat the Best“ konkursas, kurio dalyviai išbandė ir palygino su kitų gamintojų „Premium“ segmento padangomis degalus taupančias trečiosios kartos „Continental“ padangas „Conti EcoPlus“. Pasiekti rezultatai – daugiau nei įtikinantys – šešis mėnesius trukusio konkurso metu Vokietijos kompanijai atstovaujančio nugalėtojo vidutinės degalų sąnaudos sumažėjo net 3,85 l/100 km. Per tą patį laikotarpį Čekijoje vykusio konkurso metu pirmosios vietos nugalėtojas vidutiniškai sutaupė 2,55 l/100 km.

Iš viso konkurse dalyvavo 40 transporto kompanijų iš trijų Europos šalių, kurios pasinaudojo galimybe savo transporto parke išbandyti degalus taupančias „Continental“ aukščiausios klasės padangas. Šio kas antrus metus vykstančio konkurso tikslas yra užtikrinti mažiausias degalų sąnaudas, naudojant naujausios kartos „Continental“ padangas.

Vokietijoje nugalėjo „Franz-Peter Vendel GmbH & Co.“ transporto kompanija, o jos vairuotojas Johannesas Jeubas, važiuodamas „Continental“ padangomis, 100 kilometrų sutaupė 3,85 l degalų. Antrosios vietos laimėtojas Thomas Moseris iš „Gotthold Haller Spedition“ kompanijos 100 km sutaupė 2,30 l, trečiosios vietos nugalėtojas – tos pačios kompanijos vairuotojas Thomas Stohreris – sutaupė 2,16 l/100 km degalų.

Čekijoje ir Slovakijoje nugalėtoju tapo Petras Němečekas, Čekijos transporto kompanijos „Zlintrans“ vairuotojas, kuris sutaupė 2,55 l/100 km. Nedaug nuo nugalėtojo atsiliko antrosios vietos laimėtojas Zdenekas Lousekas iš Čekijos kompanijos „Roline“, sutaupęs 2,42 l/100 km degalų. Trečiosios vietos laimėtojas – Jozefas Molobicky iš Slovakijos transporto kompanijos „Comextrans“, 100 km sutaupė 2,30 l degalų.

„Continental“ „Beat the Best“ konkursą pristatė 2008 metais, o jo formatas sudarytas iš kelių etapų. Pirmiausiai, vairuotojas arba parko prižiūrėtojas šešis mėnesius registruoja degalų sąnaudas su įprastomis padangomis. Vėliau jos yra pakeičiamos trečiosios kartos „Continental“ padangomis ir toliau šešis mėnesius stebimos degalų sąnaudos, o gauti rezultatai yra lyginami su ankstesniais duomenimis.

Kai 100 kilometrų naudojama 2,55 l ir 3,85 l dyzelinių degalų mažiau ir per metus nuvažiuojama 120 000 kilometrų, geriausius rezultatus pasiekusios kompanijos atitinkamai sutaupytų maždaug 3000 ir 5000 eurų. Šie duomenys grindžiami skaičiuojant, kad konkurso metu vidutinė dyzelino kaina Čekijoje buvo 0,92 Eur/l, o Vokietijoje – 1,10 Eur/l.   

 
Oficialusis UEFA EURO 2016™ rėmėjas

Continental plėtoja pažangias technologijas, skirtas žmonių ir krovinių pervežimui. Tarptautinis padangų gamintojas, būdamas patikimas partneris ir automobilinės industrijos tiekėjas, siūlo tvarius, saugius, patogius, individualiai pritaikytus ir prieinamus sprendimus. Korporacijos, kurios sudėtyje yra penki padaliniai – Važiuoklės ir saugumo, Vidaus įrangos, Transmisijos, Padangų ir ContiTech, 2015 metų apyvarta siekė 39,2 milijardus eurų. Šiuo metu 55 pasaulio šalyse esančiuose įmonės padaliniuose dirba daugiau nei 212 000 darbuotojų.

Padangų padalinys turi 24 tyrimų ir gamybos centrus visame pasaulyje. Platus produktų asortimentas drauge su nuolatinėmis investicijomis į tyrimus ir plėtrą užtikrina ekonomiškumą ir yra ekologiškai saugus. Padangų padalinys yra vienas pirmaujančių pasaulyje padangų gamintojų, turintis maždaug 49 000 darbuotojų, kurio 2015 metų apyvarta siekė 10,4 milijardus eurų.

Komercinių automobilių padangosyra vienas didžiausias sunkvežimių, autobusų ir specialios paskirties padangų gamintojas pasaulyje. Jis nuolatos kuria ir siūlo itin plačią padangų gamą ir paslaugas, taip pat su padangų naudojimu susijusius sprendimus.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!