Užveržiamieji žiedai – ar verta rinktis aukštesnės klasės? Interviu.

9 rugsėjo 2024, 10:23

Užveržiamieji žiedai naudojami beveik visuose automobiliuose. Jie naudojami aušinimo, pavaros, degalų sistemose ir ne tik. Geros kokybės žiedų naudojimas servise gali sumažinti skundų skaičių. Ar verta naudoti aukščiausios klasės užveržiamuosius žiedus?

Rinkoje esantys universalūs užveržiamieji žiedai kainuoja nuo keliasdešimties centų iki net keliasdešimties eurų už vienetą. Kai kurie gamintojai siūlo žiedus “metrais”, bet didžioji dauguma savo asortimente turi dydžių gamą, tinkamą daugumai galimų pritaikymų.

“Oetiker” įmonė jau daugiau nei 70 metų gamina užveržiamuosius žiedus, tarp kurių užveržiamasis žiedas su ausele yra autorinis įmonės įkūrėjo išradimas.

“Oetiker” yra glaudžiai susijęs su OE rinka. Kaip atrodo įmonės buvimas atsarginių dalių rinkoje?

Mūsų produktai beveik visada buvo atsarginių dalių rinkoje. Tuos pačius žiedus, kuriuos dideliais kiekiais pirko automobilių gamintojai, siūlėme mažmeniniais kiekiais nepriklausomiems servisams. Jau apie 10 metų skiriame žymiai daugiau dėmesio nepriklausomai rinkai, nes matome, koks didelis yra aukštos kokybės standartinių detalių, tokių kaip mūsų žiedai, poreikis. Per tą laiką įvedėme, be kita ko, žiedų rinkinius su įrankiais bei platesnį pačių žiedų asortimentą.

Kokius produktus siūlote nepriklausomiems servisams?

Nepriklausomai rinkai iš esmės siūlome tuos pačius produktus, kuriuos perka iš mūsų automobilių gamintojai, bet ne tik. Mūsų pasiūlyme yra, pavyzdžiui, apkabos TPE plastiko apsaugoms. Atsarginių dalių rinkos poreikiams buvo būtina sukurti naują universalaus pritaikymo produktą. Šios grupės žiedai tinka didžiajai daliai rinkoje esančių homokinetinių sujungimų, nes jie yra prieinami 8 dideliais dydžiais. Tai yra mūsų flagmaninis produktas atsarginių dalių rinkai.

Kokioms automobilio sistemoms gaminate žiedus?

Kaip jau minėjau, mūsų žiedai naudojami pavaros sistemose. Be to, gaminame užveržiamuosius žiedus vairo sistemoms, degalų sistemoms, aušinimo ir oro kondicionavimo sistemoms. Tai yra mūsų keturios svarbiausios užveržiamųjų žiedų kategorijos profesionaliems mechanikams.

Nuo ko turėtų pradėti pirkimus mechanikas, kuris norėtų montuoti “Oetiker” žiedus savo servise?

Pagrindinis produktas, skirtas mechanikams, mūsų pasiūlyme yra “Expertainer” rinkiniai. Juose yra įvairių žiedų rinkinys plačiame dydžių asortimente, pvz., sujungimų apsaugoms. Kiekvienas rinkinys yra skirtas skirtingai automobilio sistemai, bet taip pat turime universalų rinkinį, kuriame yra didžiausia produktų įvairovė ir užspaudimo įrenginys. Panaudojus tam tikro tipo apkabas, galima vėliau pirkti tik pačius žiedus 10 vienetų pakuotėse.

Jūs paminėjote užspaudimo įrenginius. Ar visiems jūsų gaminamiems žiedams tinka vienas modelis?

95% žiedų, kuriuos siūlome atsarginių dalių rinkai, yra suderinami su pagrindiniu užspaudimo įrenginio modeliu. Taip pat parduodame labiau pažangius įrenginius, tokius kaip dinamometriniai užspaudimo įrenginiai. Kadangi mažas žiedas reikalauja mažesnės užspaudimo jėgos nei didelis, tai norint užtikrinti patvarų sujungimą, verta įsigyti įrenginį, kuris informuoja apie pageidaujamos užspaudimo jėgos pasiekimą. Be to, siūlome šoninį užspaudimo įrenginį, kuris leidžia montuoti apkabas sunkiai prieinamose vietose.

Kokios pradinės investicijos ir išlaidos susijusios su “Oetiker” sprendimų naudojimu?

“Expertainer” rinkinių kainos paprastai svyruoja nuo 650 iki 800 zlotų. Pagrindinio užspaudimo įrenginio kaina yra apie 100 zlotų, o mūsų naujas SMART įrenginys su užspaudimo jėgos jutikliu kainuoja apie 800 zlotų. O mūsų žiedai mažmeninėje prekyboje kainuoja nuo maždaug 4 iki 8 zlotų. Tai nėra didelės išlaidos, o jos leidžia atlikti remontą OE kokybės lygiu. Tai lemia faktas, kad mūsų produktai atsarginių dalių rinkai nesiskiria nuo tų, kuriuos parduodame automobilių gamintojams.

Kas išskiria “Oetiker” įmonę iš konkurentų?

“Oetiker” yra įmonė, kuri pradėjo gaminti apkabas 1950-aisiais metais, o užveržiamasis žiedas su ausele yra mūsų įkūrėjo išradimas. Apie mūsų produktų kokybę liudija jų patvarumas. Asmeniškai turėjau galimybę pamatyti originalų “Oetiker” žiedą BMW automobilyje iš 1980-ųjų. Tačiau mes negyvename praeitimi, o drąsiai žvelgiame į ateitį ir nuolat plečiame mūsų pasiūlymą, taip pat ir elektromobiliams. Bendradarbiaudami su gamintojais, kuriame naujus produktus, kurių dauguma yra patentuoti.

Ar, Jūsų nuomone, jūsų įmonės produktai yra sprendimas visiems automobilių servisams?

Taip būtų mums geriausia (juokiasi). Kiekvienas mechanikas, kuris aptarnauja pavaros, aušinimo ar degalų sistemas, ras pritaikymą mūsų produktams. Mūsų įmonės apkabos ir įrankiai geriausiai tiks servisams, kuriems rūpi aukštos kokybės aptarnavimas ir skundų skaičiaus sumažinimas.

Netrukus vyks “Automechanika” paroda Frankfurte. Ar “Oetiker” joje dalyvaus?

Šį kartą dalyvausime kaip lankytojai. Tuo pačiu metu mus galima sutikti daugelyje kitų šakinių renginių. Šiais metais mūsų strategija sutelkta į šiek tiek mažesnius regioninius veiksmus, kurių dėka galime pasiekti realius mūsų produktų naudotojus. Vien Lenkijoje šiais metais aplankėme kelias vaivadijas. Artimiausios patvirtintos parodos vyks Didžiojoje Britanijoje spalio mėnesį, bet gali būti, kad dar šiais metais mus bus galima sutikti vietiniuose renginiuose.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!