Turbokompresoriai ir drėgni paskirstymo diržai: Abrazija gali būti gedimo priežastis

6 rugsėjo 2000, 15:59

Drėgnų paskirstymo diržų abrazija gali pakenkti variklio sistemos tepimui – įskaitant ir turbokompresoriaus. Dėl šios priežasties atnaujintojas BORG Automotive pataria kai kuriuose modeliuose patikrinti tokius nuosėdų pėdsakus prieš montuojant naują turbokompresorių. Patarimas, kuris parodo, kokia vertinga gali būti įmonės patirtis prekybininkams ir servisams.

BORG Automotive jau daugiau nei 40 metų užsiima atnaujinimu ir sukaupė daug patirties. Didžiausias nepriklausomas atnaujintojas Europoje turi savo tyrimų ir plėtros centrą, kuris identifikuoja konstrukcijų silpnąsias vietas – juk kasmet per komandos rankas praeina nesuskaičiuojama daugybė sugedusių turbokompresorių. Ir ne tik jie: Įmonė taip pat atnaujina starterius, generatorius, oro kondicionavimo kompresorius, EGR vožtuvus, stabdžių suportus, vairo mechanizmus ir vairo stiprintuvų siurblius.

Turbokompresoriaus montavimas: žinoti, ko reikia

Prekybininkai ir servisai gali pasinaudoti šia specialia patirtimi. Dabartinis pavyzdys: turbokompresoriai įvairiems Ford ir PSA 3 cilindrų benzininiams varikliams. Atnaujintojas nustatė, kad yra automobilių su šiais varikliais, kuriuose drėgnas paskirstymo diržas yra linkęs į padidėjusį dėvėjimąsi. Paskirstymo diržo abrazijos nuosėdos gali nusėsti variklio sistemoje ir pakenkti turbokompresoriaus tepimui.

Problema akivaizdi: jei naujas turbokompresorius montuojamas prieš tai nepatikrinus sistemos dėl tokių nuosėdų, padidėja gedimo rizika, net ir ką tik sumontuotam turbokompresoriui. Brian Urup, Centrinės Rytų Europos regiono šalių vadovas: “Servisas gali atlikti puikų darbą tik žinodamas šią detalę. Todėl mes pridedame informaciją klientams prie atitinkamų turbokompresorių – kaip ir panašiais atvejais.”

BORG Automotive svarbi kiekviena detalė

Bet tai dar ne viskas, kalbant apie aptariamus modelius. Pavyzdžiui, šilumos skydas, kuris apsaugo gretimas dalis nuo aukštos turbokompresoriaus temperatūros, turi tvirtai privirintą tarpinę, kuri, anot BORG Automotive, pati atsakinga už dalį šilumos apsaugos. Kadangi ji yra tvirtai privirinta prie metalo, jos negalima pakeisti atskirai. Todėl BORG Automotive tiekia aptariamus turbokompresorius su nauju šilumos skydu, įskaitant integruotą tarpinę. Praktika, kurios jokiu būdu netaiko kiekvienas turbokompresorių tiekėjas – šilumos skydą ir tarpinę dažnai reikia užsakyti atskirai. “Mūsų požiūriu, tai yra neoptimalus sprendimas,” – apibendrina Urup.

Kokybė yra aukščiausias prioritetas

Akivaizdu, kad BORG Automotive save mato ne tik kaip tiekėją, bet ir kaip prekybininkų bei servisų partnerį. Filosofija, kuri atitinka įmonės kokybės standartus: Turbokompresoriai, kuriuos atnaujintojas parduoda su Elstock, DRI, Lucas ir TMI prekių ženklais, turėtų siūlyti bent jau tokią pat kokybę kaip ir atitinkama originali dalis – tik su daug geresniu kainos ir kokybės santykiu.

BORG Automotive turi kokybės metodą: atnaujinamos tik naudotos originalios turbinos. Pamplonos gamykla, atsakinga už atnaujinimą, yra sertifikuota pagal ISO 9001:2015 kokybės standartą ir ypač griežtą IAFT16949 tiekėjų standartą. Sudėtingo atnaujinimo proceso metu čia kiekvienas atskiras turbokompresorius yra išardomas ir patikrinamas. Komanda valo korpusą nuo alyvos ir suodžių likučių, poliruoja mažus įsiurbimo įbrėžimus ir taiso sriegius, kurie neperėjo kokybės testo. Tada smulkios ir susidėvėjusios dalys pakeičiamos atsarginėmis dalimis iš žinomų 1 ir 2 lygio tiekėjų. Galiausiai kiekvienas turbokompresorius praeina daugiau nei 30 testų pagal gamintojo specifikacijas prieš patekdamas į pardavimą. Visas procesas užima daug laiko – bet būtent tai išskiria atnaujintoją iš daugelio konkurentų.

Norite sužinoti daugiau?

Jei jus domina, ką BORG Automotive gali pasiūlyti jums ir jūsų verslui, susisiekite su Brian Urup, Centrinės Rytų Europos šalių vadovu: https://borgautomotive-reman.com/new-markets-contact-brian/

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!