Ventiliatoriaus rezistoriaus pažeidimo priežastys

23 lapkričio 2023, 11:53

Pakeitus sugedusį ventiliatoriaus rezistorių, dažnai pašalinama tik akivaizdi problema, bet ne priežastis. „Mahle“ įmonė parengė vadovą, kuriame nurodoma, kur ieškoti gedimo šaltinio.

Jei ventiliatoriaus variklis veikia tik aukščiausiu nustatymu, tai rodo sugedusį rezistorių. Paprastai tikrinama, ar rezistoriuje yra įtampa ir ar grandinė uždaryta. Jei rezistorius neprijungtas, pavyzdžiui, dėl terminio saugiklio pertraukimo, tai reiškia, kad šis elementas yra sugedęs ir jį reikia pakeisti. Panašu, kad situacija paprasta. Tačiau nepašalinus gedimo priežasties pakeistas tik vienas elementas, artimiausiu metu pakeista dalis vėl bus pažeista.

Priežastis ir pasekmė

Sugedęs ventiliatoriaus rezistoriaus šiluminis saugiklis dažnai būna tik po gedimo. Priežastis gali būti, pavyzdžiui, iš dalies užblokuotas arba visiškai sustojęs salono ventiliatoriaus variklis. Tokia situacija gali atsirasti dėl susidėvėjusių ar pažeistų guolių arba deformuoto ar pažeisto ventiliatoriaus sparnuotės trinties į korpusą.

Nurodytų salono filtro keitimo datų viršijimas ir dėl to užsikimšimas lapais ar kitais nešvarumais taip pat yra terminio saugiklio perdegimo priežastis. Naudojant prastesnės kokybės salono filtrus, ilgainiui ant garintuvo gali kauptis nuosėdos, dėl kurių labai sumažėja oro srautas ir dėl to gali kilti problemų dėl šiluminio saugiklio.

  1. pav.: Išlydyta etiketė dėl didelės šiluminės perkrovos

  1. pav.: Termiškai pakitusios spalvos spiralinis rezistorius

Svarbu!

Prieš keisdami salono ventiliatoriaus rezistorių, įsitikinkite, kad ventiliatoriaus suklys veikia laisvai, nesitrina ir neužblokuoja. Be to, reikėtų patikrinti ir, jei reikia, išvalyti oro kanalus nuo salono filtro iki ventiliatoriaus.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!