Svarbūs veiksniai keičiant termostatą

14 rugpjūčio 2022, 13:44

Keičiant aušinimo skysčio termostatą, reikia atsižvelgti į tam tikras savybes.

Aušinimo skysčio termostatas transporto priemonėje turi daug svarbių funkcijų. Jei jis sugadintas, būtina jį kuo greičiau pakeisti. Dažnai per aukšta arba per žema aušinimo skysčio temperatūra rodo termostato gedimą. Jei termostatas neatsidarys taip, kaip turėtų, jis sutrikdys aušinimo grandinę ir variklis nedirbs optimalioje darbo temperatūroje.

Dažnai termostatas blogai veikia dėl normalaus susidėvėjimo. Tačiau jei naujai sumontuotuose aušinimo skysčio termostatuose atsiranda gedimų ir nutekėjimų, dažna priežastis yra tai, kad montuojant naudojamas papildomos sandarinimo medžiagos. Galimi šie defektų šaltiniai:

Medžiagų nesuderinamumas

Termostato tarpikliai yra pagaminti iš įvairių medžiagų mišinio, o kai kurios iš jų nėra atsparios alyvai. Kai naudojamas sandarinimo medžiagos, kuriose yra mineralinės alyvos arba sintetinės alyvos, originalus sandariklis išsipučia ir yra pažeidžiamas, o aušinimo skystis nuteka.

Įtrūkimai

Originalūs guminiai tarpikliai suprojektuoti taip, kad tiksliai tilptų į sandariklio griovelį. Jei montavimo metu naudojamas papildoma sandarinimo medžiaga, priveržiant tvirtinimo varžtus gali atsirasti netolygus jėgos pasiskirstymas  – korpusas arba termostato flanšas gali sutrūkti ir išsisandarinti.

Sumažintas aušinimo skysčio srautas

Dažnai taikoma tiek sandarinimo priemonės, kad dalelės patenka į aušinimo sistemą. Jos nusėda sistemoje ir blokuoja termostatą arba plonus aušinimo skysčio aušintuvo vamzdžius, blokuoja srautą ir riboja šilumos išsklaidymą.

Svarbu!

Termostatai turi būti montuojamas tik naudojant pateiktą tarpiklį ir pagal gamintojo instrukcijas. Kitos priežastys yra oro burbuliukai ir nuosėdos aušinimo sistemoje. Todėl, atlikdami remonto darbus, praplaukite aušinimo sistemą, kol pasišalins visi likučiai ir svetimkūniai, ir po pirmojo užpildymo kruopščiai išleiskite orą. Reguliariai keičiant aušinimo skystį taip pat išvengiama nuosėdų ir pažeidimų.

 

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!