Toks pat kaip ir originalas

10 vasario 2015, 22:28

GKN atkuria sugedusius pusašius laikydamasi OE standartų savo specializuotose gamyklose ir užtikrindama pilniausią asortimentą tiek senesniems, tiek naujausiems automobilių modeliams. Toks sisteminis naudotų atsarginių dalių perdirbimas tausoja aplinkosaugos išlaidas bei išteklius.

SPIDAN® ir LÖBRO® yra GKN prekių ženklai transmisijos dalims nepriklausomoje atsarginių autodetalių rinkoje. Kartu su visiškai naujais pusašiais ir lankstų komplektais iš OE gamybos, GKN Service International kartu tiekia ir gamykliškai Europoje atnaujintus pusašius atsarginių dalių rinkai. Tai leidžia tiekėjams pasiūlyti neprilygstamai platų pusašių spektrą senesniems ir naujausiems automobilių modeliams. Papildomas teigiamas aspektas surenkant ir atnaujinant panaudotas dalis yra tai, kad atsarginės dalys tausoja aplinkosaugos sąnaudas bei gamtinius išteklius.

GKN – pagrindinis pastovaus greičio lankstų, pusašių, kardaninių velenų, kitų komponentų konstruktorius bei tiekėjas. GKN pasaulinė rinkos dalis šiuose komponentuose sudaro apie 40 procentų. Ši patirtis perduodama naudotų pusašių, kardaninių velenų atnaujinimo proceso reikalavimams. Specialios gamyklos veikia Ribemont (Prancūzija) ir Carcastillo (Ispanija) miestuose. Šiek tiek daugiau nei pusė profesionaliai atstatytų velenų, pavyzdžiui Carcastillo gamykloje, tiekiama nepriklausomai antrinei rinkai, tuo tarpu likusi dalis yra pristatoma automobilių gamintojų distributorių dirbtuvėms. Originalios įrangos gamintojo kompetencija ir patirtis yra svarbios profesionaliam gamybinio restauravimui, nes pusašiai yra su saugumu susiję komponentai. Autodirbtuvės yra ramios saugumo ir kokybės prasme, kai naudojami SPIDAN® arba LÖBRO® pusašiai. Detalių atstatymo procesui ISO/TS 16949, ISO 9001 ir ISO 14001 sertifikuotose gamyklose GKN naudoja tuos pačius gamybinius įrenginius bei standartus, kaip ir OE gamybai. Atnaujintiems pusašiams bei kardaniniams velenams suteikiamos naujų dalių garantijos, todėl jie atitinka tuos pačius OE saugumo standartus.

Pramoninis atnaujinimas – kokybei ir saugumui

Naudotųvelenų perdirbimas prasideda autoservise, kai GKN atgal priima nuimtus pusašius. Po pirminio rankinio rūšiavimo, panaudotos dalys yra identifikuojamos, o toliau kontroliuojamos kompiuteriu su savarankiškai sukurta programine įranga bei rūšiavimo robotu. Pusašiai vėliau rūšiuojami ir saugomi karkasiniuose konteineriuose. Vien tik kompanijos patalpose Ispanijoje yra saugoma iki pusės milijono atnaujintų velenų.

Atnaujinimo procesas prasideda nuo pusašių išmontavimo ir nuvalymo. Perdirbamos dalys yra atskiriamos nuo dalių, kurios toliau nebegali būti naudojamos; metalo ir gumos atliekos kartu su naudotais tepalais yra šalinamos aplinkai draugišku būdu, laikantis įstatymų. Išvalytos, be jokių naftos liekanų, metalinės dalys yra vėliau įdedamos į smėlio smėliasvaidžio kabiną atnaujinimui, kur pašalinamas rūdžių sluoksnis ir kiti likučiai. Specialūs šlifavimo robotai tuomet ruošia lankstų rutulinių guolių paviršius pagal atitinkamus matmenis ir tikslias specifikacijas, išlaikydami mažiausias galimas tolerancijų reikšmes. Atnaujinimo proceso metu taip pat apdirbami ir visi kiti kontaktiniai paviršiai.

GKN grupės Carcastillo ir Ribemont gamyklos tiksliai laikosi originalių veleno specifikacijų ir naudoja specialią įrangą. Pusašiai surenkami naudojant aukščiausios kokybės tepalus, po to patikrinant atskiras dalis iš naujo. Saugumo sumetimais, lankstų apsaugos, sąvaržos, fiksavimo žiedai ir rutuliai šio proceso metu visada pakeičiami naujomis dalimis. Šitaip vadinamoji finansavimo dalis sudaro apie 20%. Procesas yra paremtas išsamiu kiekvienos gamybos partijos patikrinimu. Supakuoti SPIDAN® ar LÖBRO® ženklinimu, šie gamykliškai atnaujinti pusašiai yra siunčiami į GKN centrinį sandėlį Rösrath (Vokietijos vakaruose), o po to platinami prekybininkams ir autodirbtuvėms visame pasaulyje.

Aplinkosauga ir išteklių išsaugojimas

Atnaujinimas taupo milžiniškus energijos kiekius bei žaliavas, mažina atliekų išmetimą. Lyginant su naujai pagamintu pusašiu, GKN skaičiavimais, energijos poreikis yra 34% mažesnis; o tai savo ruožtu taupo 3'900 MW/h energijos. Taip prireikia apie 3 800 tonų mažiau plieno, išvengiama beveik pusė atliekųlyginant su nauja produkcija. Tai atitinka maždaug 2 000 tonų šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos kiekį.

www.gknservice.com

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!