Aplinkai draugiškas automobilių plovimo būdas

20 gegužės 2013, 22:00

Kaip automobilį plaunate Jūs? Užsukate į automatinę plovyklą ir be didelio vargo išriedate blizgančiais ratais?

Bėda ta, kad dažniausiai čia naudojami šepečiai, braižantys automobilio paviršių. Jei turite nuosavą kiemą, įsigiję specialiai automobiliams skirto šampūno, kempinę ir išsivynioję vandens žarną, automobilį matyt plaunate patys. Taip rizikuojate užsitraukti piniginę baudą už aplinkos taršą bei išsipurvinti drabužius. Tiesa, šiam reikalui sunaudojate apie 380 l vandens. Tuo tarpu savitarnos plovyklose įrengtos nuotekų sistemos kažkiek apsaugo nuo aplinkos taršos, tačiau šiurkštūs šepečiai, vandens balos ir eilės vilioja ne visus…

Visi šie būdai daugiau ar mažiau kenkia aplinkai ir netgi pačiam automobiliui. Šioms problemoms neabejingi vairuotojai pradeda naudotis Lietuvoje sparčiai populiarėjančiomis plovimo be vandens priemonėmis. Amerikiečių gamintojas „Eco Touch“ , neseniai įžengęs į Lietuvos rinką, siūlo visiškai nekenksmingų aplinkai produktų, pagamintų iš natūraliai atsinaujinančių natūralių šaltinių. Renkantis panašias priemones, svarbu atkreipti dėmesį, ar jose nenaudojama stiprių chemikalų, toksiškų medžiagų, fosfatų ar kito „plika akimi“ nematomo blogio.

Na, o plovimo procesas visai paprastas – purškiate priemonę ant automobilio – jos speciali formulė „atkelia purvą“ – jį nuvalote specialia šluoste. Rezultatas – švarus automobilis per 15 – 30 minučių, o plauti galite bet kur – laukiant apsipirkinėjančios žmonos, prie ežero kepant šašlykus, pakeliui į susitikimą užsienyje – jei tik turite valymo priemonę ir šluostę po ranka. Bijote subraižymų? Neverta, juk tai „Bureu Veritas“ sertifikuotas produktas, o lenkų ekspertai atliko bandymą su „Eco Touch“, o tada automobilio paviršių tyrė specialiomis ultravioletinėmis lempomis. Rasti du mikro įbrėžimai – spręskite patys!

„Auto Express“ – populiariausias auto žurnalas Didžiojoje Britanijoje – atliko 12 skirtingų bevandenio plovimo priemonių palyginimą, kur geriausiu pirkiniu pripažino „Eco Touch“. Buvo vertinamas efektyvumas, blizgesys, purškiklis ir t.t. Už „Eco Touch“ nugaros liko net žinomiausi prekių ženklai.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Anonimas, 22 rugpjūčio 2013, 6:31 0 0

Teko naudoti ir prekiauti šiuo produktu, todėl drąsiai galiu teigti, kad produktas geras. Tačiau..... pirmojo tiekėjo kainos buvo konkurencingos ir patrauklios pirkėjui, o kai produktas perduotas platinti kitai įmonei, kainos šoktelėjo trigubai, reklama ant pakuotės tapo ne lietuviška kuri buvo skambesnė ir pirkėjui suprantama lengviau nei anglišku pavadinimu. Rinkoje dabar yra pigesnių ir kokybę atitinkačių produktų, ypač gausu mikrošluosčių bei valiklių, tikrai yra iš ko pasirinkti už gerokai geresnę kainą.

Atsakyti