Ratų guolių gedimai mažuosiuose VW grupės automobiliuose

6 sausio 2013, 23:00

A ir B segmentų VOLKSWAGEN automobiliuose (A segmentas – mini automobiliai, B segmentas – maži automobiliai) dažnai pasitaiko ratų guolių gedimai, kurie vaituojant kelia triukšmą

.

Stebulės ir guolio komplektas FEBI

Šis gedimas dažniausiai pasitaiko šiuose automobiliuose: AUDI A2; SEAT CORDOBA; SEAT IBIZA IV, ŠKODA FABIA, VW POLO, VW FOX.

Gedimo priežastis yra pažeistas riebokšlis. Per pažeistą riebokšlį, vanduo patenka į rato guolį, todėl atsiranda rūdys (1 ir 2 pav.). Riebokšlis (3 pav.) yra tarp homokinetinio šarnyro ir rato guolio, pagamintas iš plastiko, todėl jis yra lengvai pažeidžiamas dėl netinkamo montavimo ar kitų išorinių veiksnių. Jei rieokšlis yra pažeistas, jis yra netinkamas montavimui. Pažeistas riebokšlis praleidžia vandenį į rato guolio vidų. Tai sukelia guolio nusidevėjimą ir triukšmą.

Įmonė FEBI rekomenduoja keisti riebokšlį, montuojant naują rato guolį. FEBI siūlo rato stebulės kartu su guoliu ir varžtu rinkinį. Nr. 24414 (OE Nr. 6Q0 407 621 AD).

Svarbu:

Riebokšliai būna dviejų skirtingų dydžių (64 mm i 72 mm). Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad ratų dydis matuojamas coliais. Netinkamas montavimas gali sukelti priešlaikinį guolio nusidėvėjimą arba ABS sistemos klaidas. Montavimo metu reikėtų vadovautis gamintojo nurodymais.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!