Ką kiekvienas vairuotojas turėtų turėti automobilyje? Praktinė įranga kasdienėms kelionėms

4 liepos 2024, 8:52

Turėti tinkamus įrankius automobilyje yra labai svarbu norint efektyviai spręsti įvairias kelio problemas. Žemiau pateikiamas būtinų įrankių sąrašas, kuriuos verta turėti automobilyje, kad padidintumėte saugumą ir pasitikėjimą kelyje.

Raktas ratams

Raktas ratams yra labai naudingas keičiant ratą, jei padanga pradurta ir automobilis turi atsarginį arba laikomąjį ratą. Šis raktas užtikrina tinkamą sukimo momentą varžtams priveržti.

Raktų rinkinys

Raktų rinkinys leidžia spręsti įvairias problemas daugelyje automobilio sričių. Rinkinyje turėtų būti visi populiariausių dydžių raktai.

Plaktukas

Plaktukas gali būti būtinas laikinai taisant ar sprendžiant mechanines problemas. Kaip sakoma senas posakis: „Jei niekas neveikia, naudok plaktuką“.

Atsuktuvai (plokščias ir kryžminis)

Atsuktuvas yra universalus įrankis, tinkantis daugeliui automobilio remonto darbų. Dažnai keičiamų antgalių atsuktuvas yra komplektuojamas su raktų rinkiniu.

Inbuso raktų rinkinys

Inbuso raktų rinkinys taip pat dažnai būna paminėtuose rinkiniuose. Jis pravers tiek automobilio viduje, tiek ir kitose situacijose.

Akumuliatoriaus užvedimo laidai

Užvedimo laidai gali išgelbėti situaciją, kai akumuliatorius išsikrauna. Verta juos visada turėti po ranka, ypač ilgesnėse kelionėse. Ši įranga taip pat gali būti naudinga padėti kitam vairuotojui, kuriam išsikrovė akumuliatorius.

Žibintuvėlis

Žibintuvėlis yra neįkainojamas, ypač naktį ar prastai apšviestose vietose, kai reikia greitai patikrinti automobilio variklį.

Termo antklodės

Termo antklodės gali būti reikalingos šaltomis dienomis, kai reikia laukti pagalbos ar atlikti ilgesnį remontą.

Gesintuvas

Gesintuvas yra būtinas gaisro atveju. Įsitikinkite, kad jis yra pilnas ir laikykitės galiojimo termino.

12V oro kompresorius

Oro kompresorius leidžia greitai pripūsti padangą, jei ji išleidžia arba pradurta. Tai ypač svarbu, jei automobilis neturi atsarginio rato ir bagažinėje yra remonto komplektas.

Turėdamas šiuos įrankius vairuotojas jausis saugesnis ir pasiruošęs spręsti įvairias kelio problemas. Reguliarus įrankių tikrinimas ir priežiūra yra svarbūs jų veiksmingumui. Taip pat svarbu turėti pagalbos kelyje numerį ir pagrindinius įrankių naudojimo įgūdžius. Taip būsite pasiruošę bet kokiai kelionei automobiliu.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!